Poate cineva să învețe să recunoască răul?

504Întrebare: Nu este un secret pentru nimeni că toate formațiunile sociale fie au fost înlocuite, fie au dispărut, fie s-au prăbușit. Cum se va păstra și se va dezvolta noua formă a viitoarei societăți?

Răspuns: Cred că acest lucru se va întâmpla pe baza unei renunțări complete la stările trecute cu ajutorul așa-numitei recunoașteri a răului, atunci când oamenii încep să înțeleagă că este imposibil să continue să existe ca înainte. Vor fi pe punctul de a dispare sau de a se schimba. Și apoi vor experimenta transformarea.

Recunoașterea răului este o forță care se păstrează și se protejează. Întreaga societate care va recunoaște răul, va învăța să-l înțeleagă și va transmite reciproc această înțelegere.

Întrebare: Poate fi învățată și transmisă recunoașterea răului?

Răspuns: Desigur. Trebuie doar să învățăm, să arătăm și să explicăm ce este răul și în ce măsură există în fiecare obiect.

Când o persoană începe să simtă de unde vine răul, atunci în aceeaşi măsură începe să-l urască. Recunoașterea răului menţine societatea și nu îi permite să se întoarcă înapoi.

Întrebare:: Ce este energia care împinge o persoană spre dezvoltarea sa? La urma urmei, ceea ce nu merge înainte merge înapoi.

Răspuns: Cert este că o persoană nu poate rămâne în același loc, trebuie să se dezvolte. Societatea se dezvoltă, oamenii se dezvoltă, se nasc copii, totul curge. Prin urmare, o persoană și societatea însăși se vor strădui să se dezvolte în mod constant.

Dar principalul este recunoașterea răului în egoism și faptul că este imposibil să continui să exişti așa. Acest sentiment de imposibilitate va proteja împotriva regresiei și va împinge înainte.

KabTV “Cabala Expres” 6/24/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: