Realizarea unității este revelarea Creatorului

Întrebare: Starea spirituală este predeterminată și noi trebuie doar să o descoperim?

Răspuns: Starea spirituală din care am coborât există în realitate. Este starea de unitate care ne-a împlinit cu puțin timp în urmă și care se găsește în sufletul general al lui Adam. (Partea roșie din desen)

Realizarea acestei unități este revelarea Creatorului.

Realizăm această unitate atunci când suntem distanțați și total opuși unii față de alții. Distanțele dintre noi continuă să crească în permanență. Când privim din centrul grupului de zece, cercurile sale vor începe să se lărgească. Aceasta înseamnă că diferențele dintre noi vor continua să se mărească și va trebui să încercăm să găsim un atribut comun, unitatea dintre noi.

Aceasta nu înseamnă că tu trebuie să fii ca mine și că acesta trebuie să fie ca acela, nu.  Înseamnă că descoperi o stare, în care te simți ca în jocul în care cauți cu insistență anumite obiecte și descoperi că sunt împrăștiate peste tot. În starea aceasta te întrebi: „Cum pot reuni toate obiectele?”

Și când prinzi acest punct vei începe să simți că L-ai revelat pe Creator. Unitatea dintre toate opusele care se completează reciproc este Creatorul. Apare atunci când prietenii se completează unii pe alții.

Din emisiunea Kab TV “Bazele cabalei,” 1/12/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: