Ridică-te din praf

236.01 Zohar pentru toți, VaYikra, Item 80: Cine a văzut gloria reginei în acel moment și cererile regelui de la ea? În cele din urmă, regele a ținut-o în brațe, a ridicat-o și a adus-o la palatul său. Și i-a jurat că nu se va mai despărți de ea și niciodată nu se va îndepărta de ea.

Regina este adunarea tuturor sufletelor. Luate ambele mâini, adică liniile dreapta și stânga, calitățile egoiste și altruiste, pentru tot ce este în sufletele noastre.

Întrebare: Pentru a face acest lucru, trebuie să fim aduși la starea de praf?

Răspuns: Cu siguranță! Abia atunci ne vom potrivi cu măreția Creatorului, atunci când vom putea deveni partenerii Săi. Pentru că diferența dintre stările de conexiune completă cu El și deconectarea completă de El este necesară și trebuie să rămână în noi. În ele, vom simți toate calitățile Sale, toată puterea Sa și ele vor deveni ale noastre.

Întrebare:  Oamenii trebuie să afle că este necesar să se ajungă la starea „în praf” pentru a dezvălui forța superioară?

Răspuns: Nu depinde de noi. Poate că știu sau nu, dar oricum vom ajunge la asta.

Comentariu: Sună pesimist.

Răspunsul meu: Deloc. Dacă știu dinainte că o stare de deconectare va apărea în curând în mine și mă voi simți rău, dar această stare este bună și experimentând-o, mă voi ridica la mai bine, la lumină, infinit, eternitate, perfecțiune și armonie, atunci va fi o plăcere pentru mine.

Întrebare: Când sunt în praf, înțeleg ce se întâmplă cu mine?

Răspuns: Dacă vă pregătiți pentru asta, atunci da. Pentru a face acest lucru, trebuie să citiți cărți cabaliste. Acestea conțin tot ce este necesar pentru pregătire.

Faptul este că nu suntem o singură persoană care se află în fața Creatorului. Suntem separați în mod deliberat și suntem în stări diferite. Prin urmare, susținându-ne reciproc în mod corespunzător, ne putem conecta mintea și sentimentele în așa fel, chiar înainte de căderea fizică, realizând în prealabil această cădere, că nu vom avea deloc nevoie de ea.

Nu ni se cere să fim fizic într-o stare de neputință și descompunere completă. Este suficient să o realizezi și să o simți intern. Adică acum, ca persoană normală în această viață, pot apela la o astfel de manifestare a Creatorului care îmi va oferi distanța maximă de El. Prin urmare, au fost create două lumi: cea spirituală și cea materială.

Existăm într-un corp, într-un anumit volum fizic care nu se schimbă. Nu i se întâmplă nimic, astfel încât în ​​sufletele noastre să simțim în cea mai mică stare posibilă, la distanță față de Creator și să ducem o viață obișnuită, nu culcat fizic în praf și coborâţi într-o stare comatoasă, ci mental, cu înțelegere, noi realizăm acest lucru în noi. Și atunci în mod normal, în mod rezonabil, simțind sensibil, știind și măsurând totul, vom începe să ne ridicăm din această stare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed