“Rosh Hashanah – O șansă de a învinge separarea Covid” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin Rosh Hashanah – O șansă de a învinge separarea Covid

Acum câteva zile, o vecină discuta cu unul dintre elevii mei că este foarte tristă, deoarece fiicele ei se ceartă pentru vaccinurile Covid. Drept urmare, una dintre ele care se opune vaccinării, nu va veni să celebreze Rosh Hashanah [Revelionul evreiesc] împreună cu familia. Ceea ce a durut-o cel mai mult pe vecina studentului meu nu a fost obiecția fiicei sale de a se vaccina sau chiar că nu va veni la masa festivă. Ceea ce o durea cu adevărat era ura care a izbucnit între copiii ei. Dispute se întâmplă în toate familiile, la fel și certuri, dar explozia veninoasă de ură a devastat-o.

Ura este într-adevăr urgia generației noastre. Distruge totul și sfâşie comunitățile și familiile. Din această cauză, trebuie să lucrăm la conexiunile noastre și să învingem ura, pentru a ne menține familiile și comunitățile unite.

Cu toții avem opinii diferite. Problema începe atunci când diferite puncte de vedere dezvăluie rupturi mai profunde, care până acum erau ascunse.

Dacă un membru al familiei nu vrea să fie vaccinat ca în acest caz, și prin urmare nu poate participa la o masă de Rosh HaShanah, pentru a nu pune pe ceilalți în pericol, nu ar trebui să urâm acea persoană.

Ar trebui să abordăm dezacordurile nu ca motive de ură, ci ca oportunități de conexiune. Când ne ridicăm deasupra diferențelor și disputelor, ne întărim conexiunile și ne sporim iubirea și unitatea chiar mai mult decât înainte de apariția rupturii. Efortul nostru conștient de a ne uni consolidează și întărește legăturile dintre noi.

Când vorbim despre învingerea separării, nu ne referim la suprimarea ei ca și cum nu ar exista. Cucerirea separării înseamnă recunoașterea, acceptarea și unirea deasupra ei totuși. Această unitate nouă, care trebuie formată deasupra diviziunii, va fi invariabil mai puternică decât unitatea care nu a fost niciodată contestată.

Prin urmare, ori de câte ori apare diviziunea ar trebui să examinăm cât de mult prețuim conexiunea noastră cu persoana care este în contradicție cu noi. În cazul despre care mi-a povestit elevul meu, durerea mamei a arătat în mod evident că apreciază conexiunea cu fiicele ei și conexiunea lor între ele, mai mult decât a apreciat opinia oricăreia despre vaccinurile Covid-19. Dacă își va putea transmite sentimentele fiicelor sale, acestea vor putea să se ridice deasupra diviziunii lor și să-și întărească conexiunile. Dacă nu, conexiunea lor se va întrerupe, spre regretul tuturor.

Societatea de astăzi prezintă nenumărate situații în care nu suntem de acord cu oamenii. Dacă apreciem conexiunile noastre cu ei, ar trebui să tratăm dezacordurile ca oportunități de a strânge legătura cu ei. Dacă facem acest lucru, putem transforma otrava urii într-o bogăție de iubire și apropiere reciprocă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed