Rugăciunea Pentru Lume

293Situația din lume devine în fiecare zi din ce în ce mai explozivă. Întreaga lume urmărește cu rigurozitate evoluția rapidă a evenimentelor din Ucraina. Cabaliștii, cu toate acestea, nu se ocupă de politică și granițele geografice.

Cabaliștii își doresc un singur lucru: să adauge iubire sau cel puțin să scadă ura acolo unde este posibil și să reducă confruntarea dintre oameni, iar noi trebuie să ajutăm la acest lucru..

Prin urmare, principalul instrument este rugăciunea. Dacă cu ajutorul ei reușim să creăm o conexiune mai mare între oameni, va fi în beneficiul umanității și pentru a încânta Creatorul. Creatorul a trebuit să creeze creaturi care să fie opuse Lui, sparte, astfel încât omenirea să ceară conexiune mai presus de ură și respingere. Atunci vom înțelege, simți și vom descoperi ce înseamnă unitatea.

Principalul lucru este să descopăr forța  conexiunii. Nu poate exista una fără cealaltă. Prin urmare, Creatorul suferă mai mult decât toată lumea, dar nu are de ales, a trebuit să creeze natura în această formă. Sarcina noastră este să încercăm prin rugăciunea, dorința și rugămintea noastră să-L forțăm să corecteze totul. El așteaptă cererea noastră de corectare și El va face totul imediat. El nu are nevoie de nimic în afară de dorința noastră.

Singurul lucru care lipsește inițial în creație este dorința noastră de a fi echivalent cu forța bună a Creatorului. Creatorul are nevoie de dorința ființelor create, așa că a creat întreaga creație în deficiență. Și trebuie să dezvăluim această deficiență.

Prin urmare, până când nu vom cere pace, împlinire, perfecțiune, iubire și conexiune, nu se va întâmpla. Trebuie să ne dorim o conexiune la toate nivelurile pe deplin. Prin aceasta, toată natura, toate lumile, se vor întoarce la starea complet corectată în care toți suntem conectați și toți vom dezvălui forța conexiunii, care este eternă și completă..

Mesia nu este o persoană, ci o forță, un spirit care apare și dispare după dorința noastră. Când vrem să ne apropiem unul de celălalt, vine, iar când nu vrem, pleacă. Mesia este o forță care ne trage (Moșe) de la egoismul nostru la dăruire, iubire și conexiune.

Prin urmare, dacă înțelegem că avem nevoie de această forță care ne va trage din starea rea într-o stare bună, de la despărțire la conexiune, de la ură la iubire, atunci chemăm Mesia. Hai s-o facem împreună.

Problema principală este indiferența inerentă a naturii noastre. Uneori, un anumit incident sau un animal rănit ne atinge inima mai mult decât un război între țări. Între timp, existăm în calități egoiste care nu sunt corectate.

Acesta este motivul pentru care ne pasă de lucrurile care sunt aproape de inimile noastre. O mică defecțiune în propria ta casă îi îngrijorează pe toți mai mult decât evenimentele mondiale, exploziile de stele supernove sau un uragan de cealaltă parte a Pământului. Așa ne înfățișează egoismul nostru realitatea.

Totuși, dacă noi, împreună cu toate puterile noastre, îi cerem Creatorului să ne lase să simțim în grupurile noastre de zece ce înseamnă să ieșim din noi înșine și să simțim forța care operează între noi, atunci vom începe să dezvăluim forța superioară care locuiește printre noi. Atunci vom începe să observăm lucruri din lume care sunt mai importante pentru Creator și nu pentru egoismul nostru individual.

Din Lecția zilnică de Cabala 2/22/22, Scrieri ale lui Baal HaSulam „Introducere la Cartea Zohar”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: