Să strigăm împreună

528.01Dacă strig numai către Creator, strigătul meu va fi inevitabil egoist și va rămâne fără răspuns. Cu toate acestea, dacă strig din grup, atunci cu siguranță dorințele altora vor fi adăugate acolo și în această măsură cererea va fi ascultată. Prin urmare, nu are rost să ne întoarcem la Creator singuri, deoarece în acest fel o persoană nu construiește, ci se distruge pe sine.

Este evident că trebuie să ne întoarcem la Creator împreună și să-I cerem să ne actualizeze conexiunea. Din această conexiune, ne putem întoarce la El cu o forță și mai mare și putem cere forță pentru dăruire  reciprocă și de la noi către Creator.

Ieșim din Egipt, care este între noi, traversăm Marea Finală (Yam Suf) între noi, ne deplasăm prin deșertul dintre noi, primim Tora, care va fi între noi. Astfel, avansăm până când toți suntem conectați în dăruire reciprocă și, în lumina acestei dăruiri, începem să vedem o lume nouă, nu ca cea actuală, ci de miliarde de ori mai mare, infinit de vastă.

În plus, este eternă și perfectă, o lume în care simțim și înțelegem totul și nu ne simțim niciodată obosiți, mergem înainte fără dificultăți și obstacole. Toate acestea depind doar de conexiunea dintre noi.

Pesahul, exodul din Egipt, Faraonul, Nachshon sărind în mare – toate acestea au loc în interiorul grupurilor de zece. Fiecare stare începe cu separarea dintre prieteni și se încheie cu o conexiune completă în grupul de zece în care, în măsura unității noastre, dezvăluim forța superioară, Creatorul.

Când vorbesc despre evenimente mari – despre despicarea Mării Roșii, viață și moarte, despre războaie dure – toate acestea există doar în interiorul grupului de zece. Nu există altceva decât un Partzuf spiritual al celor zece Sefirot, care trece prin toate aceste stări.

Din Lecţia zilnică de Cabala 3/30/21 „Pesach (Treci peste)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed