Semințele exilului, partea 5

Împotrivește-te egoismului

Întrebare: După suprimarea rebeliunii lui Bar Kochba, evreii s-au împrăștiat peste tot în lume. Marele înțelept Rabbi Akiva nu știa despre asta?

Răspuns: În mod natural, el a știut că asta va fi așa. Însă una nu interferează cu cealaltă. Evreii ar trebui să împotrivească acestui lucru și să încerce să se corecteze pe ei înșiși tot timpul, chiar dacă ei sunt într-o cădere liberă.

Întrebare: Rabbi Akiva a știut că după ce intră în al patrulea exil, oamenii va trebui să se unească și ca rezultat să construiască al Treilea Templu. Dar el nu a știut când se va întâmplă asta. El a crezut că asta se va întâmpla imediat, însă a durat 2000 de ani. A greșit în legătură cu timpul? Sau este greșit să interpretăm aceste evenimente?

Răspuns: Nu știu. Nu pot vorbi pentru Rabbi Akiva.

Eu știu doar un singur lucru: legea spirituală este în așa fel că atunci când ai oportunitatea să faci ceva bun pentru conexiunea dintre oameni, trebuie să o faci. Nu ai niciun motiv să începi acest proces deoarece noi încă suntem sub autoritatea dezvoltării legilor naturii.

Întrebare: Deci a mai fost o posibilitate?

Răspuns: Chiar și dacă nu a existat, noi tot suntem obligați să ne împotrivim egoismului care se dezvoltă, crește și ne controlează. Împotrivește-te lui în orice etapă și în orice condiție.

De pe KabTV “Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel”, 7/8/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: