Sfera Cabalei și Sfera Psihologiei

962.3Cometariu: Scopul psihologiei este de a îmbunătăți calitatea vieții materiale. Și scopul Cabalei, așa cum scrie Baal HaSulam, este să dezvăluie Creatorul creaturilor din lumea noastră.

Răspunsul meu: În principiu, suntem plasați într-o cantitate foarte interesantă de impact asupra noastră de către o singură forță, forța superioară a naturii. Îl poți numi Creatorul sau doar natura în general.

Dacă nu ne îmbunătățim calitatea dăruirii și a iubirii pentru lumea din jurul nostru, nu ne suprimăm calitatea egoistă și nu dezvoltăm calitatea altruismului în noi înșine, atunci ne aflăm în cadrul psihologiei.

Acest lucru poate fi spus atât cu privire la om, cât și, într-o oarecare măsură, cu privire la nivelurile animale, vegetative și chiar nemișcate ale naturii, care sunt sub nivelul „omului”. Studiindu-le, studiem practic psihologia lumii noastre, reacțiile de interacțiune dintre toate organismele și forța de guvernare a naturii.

Dar dacă vrem să ne schimbăm pe noi înșine în conformitate cu forța superioară a naturii, atunci intrăm deja în tărâmul Cabalei.

Psihologia este concepută pentru a-i face pe oameni să se simtă mai bine și mai încrezători în lumea noastră și numai în cadrul limitat pe care natură ne-a dat inițial.

Alternativa la aceasta este ca o persoană să se dezvolte peste aceste limite, să se ridice deasupra egoismului său, să înceapă să exploreze lumea în calitatea de dăruire îndreptată către ceilalți și nu către sine și apoi va începe să studieze a doua latură a lui. Esență, care se numește „suflet”.

Știința Cabalei se ocupă de asta, astfel încât o persoană să poată trece dincolo de lumea noastră, să afle ce există cu adevărat în afara ei. Până la urmă, în limitele lumii noastre, el se simte doar pe sine și ceea ce surprinde în sine.

Dar, din moment ce dispozitivul nostru de percepție este foarte limitat, atunci, dezvoltându-ne la calitatea interconectarii, a iubirii, a dăruirii, a umplerii lumii altora, începem să simțim realitatea într-un mod diferit. Simțim o forță care există în afara noastră și ne afectează din exterior.
De la „Spiritual States” de la KabTV 15/10/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed