Singura armă este rugăciunea

Singura noastră armă este ruga. Numai strigătul către Creator  ne poate ajuta – nimic altceva nu funcționează. Există o altă forță în lume care să determine ceva? Și chiar știi ce să adaugi de la tine în ajutorul Creatorului?

Prin urmare, singurul lucru care există este apelul către Creator în forma cea mai pură, atunci când nu cer altceva decât să primesc puterea de dăruire. Aceasta este singura mea condiție. Și dacă adaug ceva la această condiție, atunci este ca și cum aș decide ceva eu ​​însumi, iar acest lucru nu este bun. Este gresit. La urma urmei, nu știu ce există în această calitate necunoscută de dăruire.

Prin urmare, nu există altceva decât să ne întoarcem către Creator și să cerem doar forța de dăruire și numai din interiorul grupului de Zece. Aceasta se numește „Israel, Tora și Creatorul sunt una”. Israel este persoana din grupul zece. Tora este dorința sa de a primi puterea de dăruire pe care Creatorul o poate da. Și vrem ca toate cele trei componente să se unească.

Când se unesc cu adevărat, înseamnă că am ajuns la sfârșitul corectării, adică toate dorințele noastre s-au unit cu sursa, cu forțele Creatorului, într-un singur întreg.

Și aici trebuie să ajungem la disperare pentru că eu cred în egoismul meu, că pot controla totul și că voi face totul singur. Dar în esență, trebuie să ajung la starea opusă, unde numai Creatorul determină totul și trebuie să mă închin înaintea Lui.

Creatorul este foarte gelos. El nu suportă faptul că te întorci către o altă forță – de parcă în realitate ar exista altcineva în afară de El. El nu este gelos nici măcar pentru faptul că te întorci către o altă forță, ci pentru că tu crezi că există altcineva către care te poți orienta în afară de El.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 6/11/21, “Fiecare zi va fi ca nouă în ochii tăi”,

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: