Statul spiritual numit Ierusalim

417Tanah-ul menționează adesea orașul Ierusalim și importanța acestuia. Tanah a fost scris de oameni care au atins forța superioară și au descris cum să dezvăluie o stare spirituală numită Ierusalim (Yerushalayim sau Ira shalem).

„Ira” în ebraică înseamnă un sentiment de respect, venerație, amestecat cu teamă și uimire, iar „shalem” înseamnă perfect; „Ira shalem” înseamnă uimire absolută în fața calității dăruirii Creatorului.

Înseamnă că omul ajunge într-o stare în care este complet într-un sentiment de teamă și uimire, dar o senzație de tremur respectuoasă. El experimentează asta nu pentru că îi este frică și tremură la posibilitatea de a primi un fel de pedeapsă, ci tremură pentru că se întreabă dacă poate într-adevăr să-i ofere Creatorului același lucru pe care il oferă El, toată acea bunătate, abundența superioară, tot ceea ce El revarsă asupra lui.

Nu vorbim despre o persoană simplă din lumea noastră, care se află în ascundere, ci despre cineva care dezvăluie universul și vede cum Creatorul a făcut totul în folosul lui – eternitate și perfecțiune. Și, în același timp, el descoperă o atitudine adecvată față de Creator. Aceasta se numește starea de „iraa shlema” sau „Yerushalayim”, adică uimire absolută, aspirație absolută.

KabTV „Stari spirituale” 22/02/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: