Stratul în care Îl descoperim pe Creator

Întrebare: Dacă o persoană este o înclinație malefică și întregul concept al binelui se bazează pe definițiile morale, egoiste ale lumii noastre, atunci cum determină o persoană răul său, ori al altcuiva?

Răspuns:  Numai prin relațiile unora cu ceilalți. Personajul tău poate fi oricum: nerăbdător, insuportabil, cum vrei să-l numești. Problema este cum relaționezi cu ceilalți, indiferent dacă vrei să te conectezi cu ei sau, cel puțin, să vii puțin mai aproape de ei sau să faci o mișcare către ei.

Nu depinde de calitățile tale de la naștere. Există oameni care se bucură să se îmbrățișeze reciproc, să râdă, să danseze și să se distreze. De asemenea, există oameni care stau în colț și nu vor să comunice cu nimeni. Aceasta nu are legătură cu proprietățile noastre pământești date de la naștere.

Este complet diferit atunci când vreau să mă conectez cu străinii, indiferent cine sunt eu sau cine sunt ei. Într-adevăr, dacă mă unesc cu ei, în acest fel creez condiții între noi pentru revelarea Creatorului.

Întrebare:  Deci poți spune că aceasta este o faptă bună?

Răspuns:  Aceasta este doar o acțiune stăruitoare, pentru unificarea noastră, atunci când ne ridicăm deasupra egoismului nostru. În mod firesc, trebuie să ne suprimăm egoismul și nu să-l distrugem, ci pur și simplu să ne ridicăm deasupra lui, până când vom include două stări: cea mai joasă, adică atitudinea egoistă a unuia față de celălalt și cea mai înaltă, adică relația de iubire, reciprocitate și unificare.

Iar între aceste două stări opuse, ca într-un sandwich, se formează un strat în care ne găsim noi, înșine și Creatorul, lumea superioară.

Din Lecția de Cabala în limba rusă 7/07/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: