Transformarea în starea de Templu

747.03Întrebare: Ce este distrugerea Templului? Unde este locul său în lanțul tuturor diferitelor stări spirituale? Este aceasta o stare prin care trece o persoană sau întreaga umanitate?

Răspuns: Distrugerea Templului este un act minunat. În primul rând, este necesar să ajungem la starea Templului, unde omenirea se află deja la o anumită înălțare spirituală și trebuie să meargă mai departe. Avansarea ulterioară este imposibilă fără distrugere mai întâi, deoarece, în principiu ne mișcăm doar atunci când descoperim unele defecte și disfuncționalități în starea noastră actuală. Abia atunci începem să le cercetăm, să le măsurăm și să le corectăm.

Prin urmare, întreaga cale a început demult, de la zero, cu apariția unui mic egoism în Babilonul antic și cu ieșirea ulterioară din egoism, împlinită de către un grup de babilonieni conduși de Avraam.

Acest grup aspira la o conexiune între ei, care este corectarea umanității. A parcurs anumite etape pe drumul său: a intrat într-o mare dezvoltare egoistă numită exilul egiptean și l-a lăsat cu dorința de a se ridica deasupra egoismului, deoarece l-a recunoscut ca fiind rău. Apoi a trecut prin greutăți și corectări uriașe în ascensiunea de patruzeci de ani de la egoism la prima etapă altruistă, care se numește patruzeci de pași sau patruzeci de ani de rătăcire în deșert.

KabTV “Stări Spirituale”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed