Transformarea intențiilor

Profeți, Iosua, Partea 3, 14-17: Deci poporul a pornit de la corturile sale, ca să treacă Iordanul, iar preoţii care duceau chivotul legământului Domnului mergeau înaintea poporului..

Îndată ce preoţii cei ce duceau chivotul au intrat în Iordan şi picioarele preoţilor, care duceau chivotul, s-au afundat în apa Iordanului,

Apa care curgea din sus s-a oprit şi s-a făcut perete pe o foarte mare depărtare, până la cetatea Adam, care e lângă Ţartan, iar cea care curgea spre marea cea din Arabah, spre Marea Sărată, s-a scurs şi a secat, iar poporul a trecut în fala Ierihonului. Atunci Iordanul umplea matca sa şi ieşea din toate malurile sale, ca în timpul secerişului grâului

Preoţii care duceau chivotul legământului Domnului stăteau ca pe uscat în mijlocul Iordanului, cu picioarele neudate; iar fiii lui Israel au mers ca pe uscat, până ce tot poporul a trecut prin Iordan

Râul Iordan este o graniță foarte serioasă între dorințele care nu sunt îndreptate către Creator, ele se află în afara pământului Israelului și dorințele care sunt îndreptate către Creator.

Prin urmare, dacă sunteți încă în afara Israelului, în afara dorințelor pentru Creator, aveți stări complet diferite. Vă puteți permite, așa cum se spune, să faceți o plimbare în dorințele egoiste, deși acesta este încă un ținut limită.

Dar intrarea în pământul Israelului sugerează că ești complet transformat, că ți-ai schimbat intențiile în dăruire, conexiune și dragoste. Acesta este singurul mod prin care poți fi în interiorul proprietăților nou achiziționate, să călătorește pe acest pământ, adică să-ți schimbi proprietățile interne.

Aici nu există nicio referire la vreo geografie. Toate mișcările apar doar în interiorul dorințelor, cele mai bune, cele mai mari etc. Vă luptați cu proprietățile voastre egoiste, care se manifestă brusc în voi ca intenții. Aceasta este deja o luptă mult mai serioasă, mai internă.

Întrebare: Este scris: „picioarele preoților care purtau Chivotul au fost scufundate în marginea apei, iar Iordanul …” Ce spune aici?

Răspuns: Acestea sunt proprietăți complet diferite, o relație complet diferită între dorința unei persoane și natură, pe care Creatorul a creat-o special pentru a corecta o persoană, pentru a o ridica la nivelul Său.

Pământul lui Israel este deja locul, dorințele, în care se află Creatorul. Și este necesar ca o persoană să simtă clar unde este granița dintre dorințele Creatorului și alte dorințe care sunt îndepărtate de El.

Întrebare: „Preotul” într-o persoană este ceva foarte pur?

Răspuns: Da, este prima calitate sacră cu care vrea să se apropie de Creator. La urma urmei, aceasta este doar o călătorie pentru aderarea la Creator.

Dacă cu această intenție introduceți noile dorințe care nu s-au manifestat niciodată înainte, adică vă îndreptați către un nivel nou, complet diferit, atunci mergeți înainte.

KabTV „Secretele cărții eterne”, 11.06.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: