“Unde este Greta Thunberg?” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinUnde este Greta Thunberg?

Se pare că lumea este pe calea rapidă spre curățarea industriei auto de emisiile poluante. Toată lumea se grăbește să creeze mașini curate, fie că sunt motoare cu baterie sau cu hidrogen, și să se bucure de curățenia lor.

Dar alibiul verde ascunde în spatele său un adevăr murdar: zero emisii nu înseamnă zero poluare. Exploatarea materialelor rare ale Pământului necesare pentru motoarele cu emisii zero, construirea stațiilor de încărcare și complexa logistică ce înconjoară industriile „curate”, vor avea un impact grav asupra Pământului. În cele din urmă, singurii care vor câștiga din „revoluția curată” sunt magnaţii care ne-o vând și oficialii guvernamentali care o promovează pentru propriile raţiuni.

Unde este Greta Thunberg în aceste zile? La fel ca restul pionilor din lupta pentru bogăție și putere, „cavalerii climatici” au trimis-o înapoi în uitare, odată ce au terminat să o folosească. Toate sunt jocuri de putere în rândul corporațiilor gigant, dar mediul și clima nu sunt preocuparea nimănui.

Chiar dacă trecem la energia eoliană sau energia valurilor oceanice, nu cred că vom câștiga mult. Va trebui să plătim pentru asta în altă parte.

Din acest motiv, cred că esența problemei nu sunt emisiile, ci comportamentul nostru față de natură și față de semenii noștri. Aici putem produce rezultate pozitive și de durată. Dacă am putea comunica unii cu alții pozitiv, am putea opri nebunia dezvoltării excesive care produce produse inutile și dăunătoare.

Dacă am putea încetini puțin, nu ar fi nevoie să ardem atât de mult combustibil pentru a învinge concurenții într-o cursă pentru bogăție care nu face pe nimeni fericit. Doar dacă ne dăm seama că fericirea noastră depinde de calitatea relațiilor noastre și nu de umplerea conturilor noastre bancare, vom putea să ne oprim puțin, să gândim și să ne reconstruim civilizația într-un mod care contribuie la natură, la umanitate și fiecăruia dintre noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: