Ziua 9 a lunii Av: Rădăcina spirituală a manifestării răului în lume …

294.3Întrebare: Ziua 9 a lunii Av este considerată zi națională de doliu pentru poporul evreu. Pe data de 9 Av, primul și al doilea Templu au fost distruse, a luat naștere Inchiziția și au fost expulzați din Spania, pe care evreii o considerau casa lor. Pe 9 Av, a început masacrarea evreilor de către Bohdan Khmelnytsky. În această zi din 1914, a început Primul Război Mondial, care a cuprins întreaga lume.

Astăzi cât de relevantă este această dată de 9 Av?

Răspuns: Această dată este ca o rădăcină. Rădăcina spirituală a manifestării răului în lume, dar în primul rând în raport cu poporul evreu.

Întrebare: Deci ar trebui să stea în fața noastră, ca o amenințare iminentă?

Răspuns: Asta ne va proteja de prostie.

Întrebare: Generațiile viitoare vor trece, de asemenea, prin data de 9 Av?

Răspuns: Până când lumea nu este complet corectată, aceasta este sursa răului.

Întrebare: Ar trebui să ne fie frică de această zi?

Răspuns: Este bine atunci când trece cu calm. Sunt foarte serios.

Comentariu: Se spune că nu ar trebui să semnezi contracte în această zi.

Răspunsul meu: În general, este mai bine să nu facem nimic în această zi.

Întrebare: Vrei să spui că acest lucru este pentru toți oamenii lumii sau este încă doar pentru evrei?

Răspuns: În primul rând, pentru evrei, pentru că depinde de ei cum va trece acest 9 Av prin ei și prin lume. Deci, dacă trece cu calm, puteți continua să mergeți mai departe spre corectare, sperând că se va face cu pași calmi.

Întrebare: Această cea mai neagră zi, se poate transforma în cea mai strălucitoare?

Răspuns: Firește! Desigur! Dar când va fi, depinde de noi. Când națiunea noastră va înțelege ce trebuie să facă, să fie de acord cu asta și să transforme ziua urii într-o zi a iubirii. Asta-i tot.

Întrebare: Văd că atunci când vine data de 9 Av, este doar o zi de doliu. Nimeni nu se gândește că această zi ar trebui transformată într-o zi luminoasă. Oamenii nu se gândesc la asta. Ar trebui să existe un astfel de gând?

Răspuns: Bineînțeles, ar trebui să existe! Da, desigur! La urma urmei, problema noastră este că, în general, negăm orice obligație a evreilor în această lume. Asta-i o problemă! Această problemă durează de la exodul din Egipt și de la primirea Torei.

Este necesar să o îndeplinim! Să o îndeplinim, astfel încât și restul națiunilor lumii să ajungă la împlinirea ei.

Iar împlinirea nu constă în efectuarea unor mișcări mecanice, ci în iubirea aproapelui ca pe tine însuți. Asta lipsește.

Toată lumea a auzit odată că „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” este principalul testament al Torei, dar nimeni nu se gândește că este obligatoriu ca toți din întreaga lume să-l îndeplinească. Pentru cine este o obligație?

Pentru întreaga lume, aceasta este un fel de ofertă voluntară, non-coercitivă. Iar pentru poporul evreu acest lucru este obligatoriu. Noi ne-am luat angajamentul , am primit o proprietate, o conexiune cu forța superioară care ne va corecta pentru asta în conformitate cu dorințele noastre, cu cererile noastre. Și noi nu o cerem. Asta e; totul s-a rătăcit de acolo.

Întrebare: Te rog, spune-mi. După ce au fost construite primul și al doilea Templu, ne îndreptam spre iubirea pentru aproapele nostru. De ce a fost necesar ca 9 Av să apară și ca aceste Temple să fie distruse?

Răspuns: Pentru a începe să le corectăm. Pentru că construcția se desfășura de sus. Ni s-a dat o putere care ne unea cumva.

Întrebare: Deci două Temple au fost construite de sus?

Răspuns: Bineînțeles. Forța vine de sus, nu de la noi, de la noi înșine.

Iar al treilea Templu, încă trebuie să ne dăm seama cât este de necesar și să-l cerem noi de jos.

Întrebare: Al treilea Templu va fi construit de întreaga lume?

Răspuns: Acesta va fi construit în inimile celor care depun eforturi pentru Creator. Ei sunt numiți poporul lui Israel. Iar apoi va fi preluat de întreaga lume.

Comentariu: Adică, Israel nu sunt evreii de astăzi, israelienii care trăiesc în Israel, evreii cu o mamă și un tată conform pașaportului, ci cei care se străduiesc pentru Creator.

Răspunsul meu: Da. În principiu, cei care aspiră la Creator sunt numiți „Israel” și sunt obligați să împlinească conexiunea și să o răspândească în întreaga lume.

Să sperăm că aceasta este ultima oară când sărbătorim, dacă putem spune „sărbătorim”, această dată sumbră, și din acest moment înainte, va fi o dată opusă, a unității și a conexiunii, transformându-se în iubire.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 15.07.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: