“Cum va afecta lumea, noua boală, COVID-19?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Cum va afecta lumea, noua boală COVID-19?

Înainte de a discuta despre modul în care boala COVID-19 va afecta lumea, ajută să fim conștienți de cauzele mai profunde ale apariției sale și apoi să înțelegem cum putem folosi cel mai bine această perioadă de distanțare socială, ca să facem o schimbare pozitivă în societate.

Deși există multe teorii cu privire la ce a provocat coronavirusul, cauza cea mai profundă a fost dezechilibrul nostru cu natura. Ne aflam într-o cursă egoist-concurențială, fiecare căutam propriile beneficii, în detrimentul celorlalți și asta ne-a dus la pierderea controlului.

Dacă nu ar fi apărut coronavirusul, am fi ajuns la o criză provocată de om. Cred că nu am fi putut exclude din discuție un război mondial.

Prin urmare, a apărut criza coronavirusului pentru a ne salva de o criză mult mai severă. Oricât de ciudat ar părea, a venit cu milă, din natură, pentru a ne izola de lumea exploatatoare și manipulatoare pe care am creat-o, şi a îndepărta deșeurile din lume. Aşa cum am aruncat plastic și deșeuri radioactive în oceanele noastre, la fel am poluat și societatea umană.

Foto de Tj Holowaychuk pe Unsplash

Acum, în această epocă unică adusă de pandemie, avem ocazia de a crea o lume nouă și modernizată, una în care conexiunile umane pozitive devin principiul conducător cel mai valoros.

În timp ce stăm acasă, avem timp și spațiu pentru a trece în revistă modul în care ne trăim viața. Analizând modul în care ne-am trăit viața, vedem că, dacă nu ne-ar fi lovit coronavirusul, ne-am fi îndreptat din ce în ce mai rapid spre un zid.

Așadar, ce ar trebui să așteptăm cu nerăbdare când ieșim din această perioadă?

Ar trebui să așteptăm să ne întoarcem la zilele noastre de muncă de 10 până la 12 ore, blocaje de trafic, poluare, datorii și numeroase alte probleme personale, sociale și ecologice?

Sau am fi mai înțelepți să folosim această perioadă de tranziție pentru a ne ajuta reciproc, să facem un pas mare, într-o lume nouă: să ne gândim cum putem îmbunătăți conexiunile umane, înlocuind relațiile noastre egoiste și exploatatoare din trecut cu altele altruiste și consideraţie reciprocă?

Fără a filozofa prea mult despre modul în care coronavirusul va afecta lumea, ne-am putea folosi mai bine detașarea fizică actuală, dacă am înceta să ne raportăm negativ unul la altul. Ni s-a acordat timp și spațiu pentru a realiza acest lucru.

După aceea, treptat, vor apărea noi situații în care vom putea să ne conectăm mai intens, în moduri pozitive, de susținere, de încurajare și de consideraţie.

Dacă vom reuși să ne îmbunătățim conexiunile în această perioadă, atunci când ordinele de ședere la domiciliu vor fi ridicate și coronavirusul va fi controlat, am continua de asemenea, ceea ce începem acum: să apreciem conexiunile umane pozitive, de care să beneficieze toată lumea deasupra beneficiului personal..

Apoi, am intra în echilibru cu natura – vom descoperi o lume armonioasă, plină de încântare, pace și fericire, și vom fi feriți de orice fel de pandemii și crize viitoare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed