De ce este atât de multă suferință în lume?

Întrebare: De ce suferă umanitatea atât de mult? De ce este necesară suferința dacă nu are un impact direct asupra punctului din inimă? Care este conexiunea dintre suferința și trezirea punctului din inimă?

Răspuns: Pentru a înțelege asta noi trebuie să învățăm despre structura generală a sufletului. Sufletul este unul și suntem toți în interiorul lui ca părți sparte din vremea spargerii sufletului general, care a rezultat din ceea ce noi numim păcatul lui Adam HaRishon. Sunt cinci nivele de Aviut (grosime) ale egoului în suflet și în plus de asta este divizat în diferite atribute în tot felul de combinații.

Prin urmare este foarte greu să spunem de ce fiecare individ are predestinată soarta asta sau cealaltă.

Depinde de reîncarnarea sufletelor. Până la urmă noi ne conectăm între noi în mod nesfârșit, ne unim, despărțim și distanțăm. Este imposibil să ne imaginăm măsura în care lucrează în reciprocitate acest sistem și ia în considerație starea noastră inițială când am fost conectați și apoi când ne-am spart în diferite părți și acum când începem ca gradual să ne reunim.

Scopul ultim este să ajungem la același nivel de unitate cum a fost la început, însă acum deja include toate eforturile noastre de a ne conecta, prin care noi devenim absolut identici cu forța superioară, cu lumina, cu Creatorul.

Și faptul că fiecare are o soartă așa de complicată, noi nu putem să înțelegem; nu este clar de ce unii oameni suferă mai mult și alții mai puțin. Pentru asta noi trebuie să studiem și să cunoaștem întregul sistem. Atunci vei vedea cât de perfect este totul, fără concesii sau excepții pentru oricine.

Pe de-o parte tu nu vezi toate reîncarnările vieților. Nu înțelegi ce au avut acei oameni și ce vor avea acei oameni. Până la urmă nimeni nu poate să spună că este mai bine pentru cineva să aibă ceva și pentru altul să aibă altceva. Nimeni nu poate face asta, nici măcar cei mai mari Cabaliști, fără să-i menționez pe aceia care sunt cel mai departe de înțelepciunea Cabala care nici măcar nu s-au născut încă, iar unde există ei și cum, este necunoscut.

Te pot asigura că nimeni nu poate să reproșeze guvernării superioare în legătură cu orice nedreptate. Dacă dobândești sistemul sufletului, vei vedea cât este de integral și cum fiecare moment ne ghidează să dobândim starea absolut perfectă, întreagă.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 2/9/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed