Dobândirea și cel care dobândește

Lumina superioară care ajunge la noi conține două discernăminte: dobândirea și cel care realizează, dobândește. Când Lumina intră în noi, ne simțim pe noi înșine și, de asemenea, ceea ce percepem în noi.

Îl percep întotdeauna pe Creator prin atribute pe care le creez pentru a-L atinge.

Aceasta înseamnă că nu mă simt Creatorul Însuși, ci ceva care este la mijloc între El și mine.

Este ca și cum ai bea o ceașcă de cafea și pot spune că acea cafea este amară, dulce, neagră, fierbinte sau rece. Pentru o altă persoană, acestea pot fi atribute total diferite sau pot fi aceleași atribute, dar le poate numi cu nume diferite. El poate spune: „Nu, nu este rece, dar cald, nu este negru, ci maron”, etc.

Aceasta înseamnă că fiecare dintre noi îl simțim pe Creator diferit și nu putem compara niciodată percepția noastră, niciodată! La fel cum nu pot împărtăși sentimentul gustului meu cu altcineva. Pot lăsa pe altul să guste ceva, dar el îl va simți în felul său. El nu va simți niciodată ceea ce simt.

Percepția noastră este absolut individuală pentru fiecare dintre noi și de aceea spunem că fiecare are propriul său Creator. Îl simt într-un mod în care nimeni altcineva nu-L simte, în conformitate cu atributele mele interne.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei” 8/12/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: