Familia și căsătoria, Partea 10

O singură soluție pentru toate felurile de probleme

Întrebare: Ce spune cabala despre fenomene precum gelozia și lipsa de onestitate din familie? Cum ar trebui să ne relaționăm la ele?

Răspuns: Toate acestea sunt naturale pentru că suntem și animale și oameni, într-o anumită măsură. Totuși, dacă factorul determinant va fi conexiunea mai presus de orice, nu vor apărea probleme, ne vom înțelege întotdeauna.

Astăzi, totul este bazat pe intimidare, atât pentru soț cât și pentru soție, care au mereu opțiunea de a divorța, cu toate implicațiile neplăcute: poliție, tribunale, violență și câte și mai câte. În același timp, este ideal să evităm o astfel de soluție.

Însă, atâta timp cât nu am atins perfecțiunea, combinând lumea spirituală cu cea materială, toate problemele vor continua să existe. În plus, cei care studiază cabala pentru a se corecta vor întâmpina astfel de probleme chiar mai mult decât ceilalți.

Întrebare: Vrei să spui că există o singură soluție la toate felurile de probleme și anume revelarea Creatorului? Când El este revelat totul devine clar?

Răspuns: Vedem chiar și în lumea noastră că nimic altceva nu rezistă.

Întrebare: Da, dar toate acestea necesită timp!

Răspuns: Nu are importanță. Trebuie să faci ceva, să oprești forma noastră de evoluție actuală care nu duce nicăieri.

Întrebare: Cabala ne oferă soluții?

Răspuns: Trebuie să începem munca, să ne educăm în permanență și să înțelegem ce anume suntem. Sunt un animal și, dacă mă angajez în cabala, poate că voi deveni pentru un timp un animal și mai mare, așa cum se spune, „creșterea cunoașterii crește suferința.”

Ego-ul crește în continuu și omul s-ar putea să ajungă în situația în care nu se mai poate descurca cu sine însuși. Își înțelege problemele dar nu poate face nimic pentru a le rezolva. Le corectează la nivelul spiritual și poate că va cădea la nivelul egoist, pământesc. Dar aceasta este calea și nu se poate face nimic în această privință.

Întrebare: Spui că trebuie să încerc, să fac eforturi. De ce?

Răspuns: Aceasta este calea evoluției. Uite cum se desfășoară viața: unii indivizi se ridică, apoi cad și dispar, apoi apar alții care dispar la rândul lor. Nu facem nimic nou pe calea noastră cabalistă ci doar accelerăm timpul. Iar viața noastră curge prin tot felul de astfel de vârtejuri.

Din emisiunea Kab TV’s “Bazele cabalei,” 1/1/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed