Familia și căsătoria, partea 7

Mergi dincolo de Ego-ul Tău

Observație:  Ai spus că o persoană experimentează instinctiv prima iubire la vârsta de 12 ani sau chiar mai devreme. Apoi, pentru prima dată, cineva simte dragostea pentru copii. Toate acestea pentru a simți modelul pe tine, însuți? Cum să relaționăm corect cu aproapele nostru, cu întreaga umanitate

Comentariul meu: Da. Și apoi, către Creator.

Întrebare:  Sunt aceste relații, similare?

Răspuns:  De fiecare dată apar la un nivel diferit.

Dacă vorbim despre dragostea copiilor sau dragostea pentru copii sau iubirea pentru familie, atunci aceasta este iubirea naturală care există în toată lumea, ca un mugure și pe care trebuie să o dezvoltăm.

Dacă vorbim despre dragoste pentru străini, acest lucru depășește cadrul egoismului nostru. Egoismul nostru include un fel de domeniu: „Acesta este al meu și acesta și acesta.” Orice este al meu, îl iubesc, îl atrag și îl prețuiesc. Nu prețuiesc nimic care să depășească sfera egoismului meu. Dimpotrivă, poate că nu am nevoie de asta și nu vreau să o văd lângă mine.

Deci, aici este necesar lucrul cu tine, însuţi. Aici trebuie să văd ce este dincolo de egoismul meu. Și practic în afara lui este Creatorul. Pe măsură ce încep să mă raportez la ceea ce este dincolo de egoismul meu, tot așa mă raportez la Creator. Prin urmare, trebuie să-mi determin atitudinea față de Creator și, pe baza acestui lucru, să mă raportez la tot ceea ce este în afara egoismului meu.

Întrebare:  Se dovedește că, dacă o persoană are un ego mare, atunci cadrul acestuia este restrâns? Nu simte nici măcar familia ca fiind a sa?

Răspuns:  Da. Dar acest lucru nu înseamnă că cineva nu-și poate depăși ego-ul. Poate, dimpotrivă, în acest fel, o persoană este împinsă înainte, având în vedere recunoașterea răului.

Mișcarea noastră înainte se bazează pe contracție și expansiune: inhalare – expirare, expirare – inhalare. Prin urmare, dacă o persoană are un mare egoism și nu simte pe nimeni decât pe el, însuși, deși poate nu își dă seama, acest lucru îl duce către o mai bună înțelegere a Creatorului.

Cei mai mari cabaliști, înainte de corectarea lor, erau egoişti foarte mari.

Din KabTV „Fundamentele Cabalei”, 1/1/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: