Întoarce-ți inima către copii

547.06Societatea ar trebui să-şi dea seama de sine corect față de generaţia tȃnără. Ar trebui să le dea exemplul corect, să îl practice în fața lor.

Să spunem că suntem oameni răsfățați, ne neglijăm reciproc. Dar trebuie să ne jucăm ca o familie corectă, în relații corecte între ei și să le arătăm copiilor cât de mult îi iubim şi într-un caz și în altul în care îi dezaprobăm. Toate acestea ar trebui făcute foarte blȃnd, deoarece noi înșine încă trebuie să fim educaţi.

Mass-media și toate instituțiile de învățământ ar trebui să fie implicate în acest sens. Astfel de programe educaționale ar trebui implementate în modd special în școli, grădinițe și la locul de muncă. Cea mai importantă problemă a noastră este educarea generației următoare, a umanității următoare. Dacă o facem corect, ne vom educa în mod corespunzător copiii și nepoții, şi atunci ei o vor face cu ai lor etc.

Problema educației de masă a apărut pentru prima dată acum. Vedem că am ajuns la sfârșitul liniei, copiii noștri se îndepărtează complet de noi.

Cu toate acestea, suntem capabili să-i educăm în mod corespunzător. Dar pentru a face acest lucru, trebuie să ne mobilizăm pe deplin toate resursele și să înțelegem că educația este cel mai important lucru.

Dacă facem acest lucru, atunci datorită copiilor noștri, în cele din urmă ne vom corecta şi noi. Iată ce spune Tora: „Întoarceți inima părinților către copii și inima copiilor către părinți”. În acest fel, copiii ne vor obliga să ne corectăm.

Corectându-ne pe noi înșine de dragul lor, îi vom corecta și pe aceștia și vom obține starea corectă, normală și bună a întregii omeniri. Atunci întreaga natură va străluci într-un mod diferit, deoarece o persoană va intra în armonie, în echilibru, cu ea.

Cred că starea în care ne aflăm astăzi – droguri, depresie, sinucidere și, cel mai important, generația tânără, care se deconectează complet de noi și nu vrea absolut deloc să aibă de-a face cu noi – ne va obliga să reconstruim. Nici măcar crizele nu o vor face, ci doar asta.

Drept urmare, cineva va începe să înțeleagă că este nimeni, este singur, disprețuit și respins chiar de copiii lui. Acest lucru va fi experimentat de noi foarte dureros și ne va forța să ne îndreptăm inima către ei, așa cum se spune în Tora

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed