Obstacolele – Ajută la atingerea scopului

Comentariu:  Ai spus odată că întreaga noastră lume este un mare obstacol.

Răspunsul meu:  Da, pentru că Îl ascunde pe Creator.

Ȋntrebare:  Cine ne oprește și ce este considerat o obstrucție?

Răspuns:  Egoismul nostru. Dorințele egoiste atrag către noi tot ce ne înconjoară. Este greu de crezut, dar pietrele, copacii, electronicele, tot ceea ce creăm, vedem și cu care lucrăm, și noi înșine, sunt doar obstacole care nu permit revelarea Creatorului.

Ȋntrebare:  Asta înseamnă că Creatorul a creat această lume pentru a mă împiedica să ating starea Lui?

Răspuns:  Nu, chiar invers. Cu ajutorul obstacolelor, Îl descopăr.

Ȋntrebare:  Consideri obstacolele ca ajutor?

Răspuns:  Desigur. De exemplu, ești atlet. Cât timp trebuie să lucrezi cu tot felul de greutăți pentru a atinge un rezultat? Pentru ce este asta?

Ȋntrebare:  Nici măcar nu mă întreb despre asta, dacă aș începe să întreb, aș înceta să o mai fac.

Răspuns:  Vezi… Oriunde încercăm să obținem rezultate și succes, trebuie să depunem efort. Pentru ce? De ce există obstacole în orice muncă, în orice realizare, indiferent de care?

Ȋntrebare:  Dar am un scop. Să spunem că vreau să fiu campion. De aceea, fac exerciții fizice. Ridic câteva tone în fiecare zi. Și dacă nu ar fi scopul de a obține respect din partea societății și de a mă simți bine, nu aș face-o.

Răspuns:  Adică, pentru a realiza ceva, trebuie să depuneți eforturi mari, în general, în activități, exerciții monotone și să vă verificați pentru a vedea cât de mult avansați. Drept urmare, ajungi într-o stare în care îți atingi obiectivul. Deci este în toate.

Ȋntrebare:  Dar cum se manifestă acest lucru în cazul nostru? La urma urmei, scopul nostru este de a atinge Creatorul, calitatea dăruirii.

Răspuns:  Aici situația este oarecum diferită: construiți mușchii externi iar cabaliștii construiesc mușchii interni. Ei lucrează pe un principiu diferit.

Cu alte cuvinte, trebuie să lucrez împotriva egoismului meu, ca și tine, dar să lucrez dobândind calitatea de dăruire, deasupra lui. În loc de o mică dorință egoistă de a te culca, de a te odihni, ești atras de sport. Și eu, în loc să mă culc să mă relaxez, sunt atras de munca mea interioară. Eu depun efort pentru ca, în loc de o dorință egoistă, să apară în mine o dorință altruistă – preocuparea pentru ceilalți, pentru prietenul meu, pentru Creator.

Din KabTV „Fundamentele Cabalei” 3/25/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: