Șavuot – sărbătoarea găsirii unei conexiuni cu Creatorul

Vine o sărbătoare specială – Șavuot, sărbătoarea dăruirii Torei. Simbolizează pentru noi revelația din lumea Torei, adică legătura dintre Creator și oameni.

Acest lucru s-a întâmplat în urmă cu aproximativ trei mii și jumătate de ani, în deșertul Sinai, lângă Muntele Sinai. Astfel de simboluri există în lumea noastră, deoarece fiecare rădăcină spirituală este obligată să-și atingă ramura materială.

Această sărbătoare este semnificativă prin faptul că o persoană primește o legătură cu Forța Superioară. Altfel, am rămâne animale care există fără scop pe planeta Pământ, care se grăbesc undeva, într-un spațiu fără viață.

Și acum ne putem conecta cu însăși Forța care a creat universul, globul și oamenii de pe el și care a lansat întregul proces de evoluție. Putem afla ce se află în spatele acestui proces, care sunt formele relațiilor dintre noi și Forța Superioară.

Șavuot este o sărbătoare grozavă pentru că sărbătorim câștigarea legăturii cu Creatorul, ceea ce ne permite să ne ridicăm din această viață, lipsită de sens, deasupra acestei existențe animale. Nu există o sărbătoare mai mare decât dăruirea Torei; totul începe cu ea! Dacă nu ar fi fost, viețile noastre ar fi în zadar.

Am rămâne animale obișnuite născute pentru a trăi și a muri. Tora ne oferă posibilitatea de a ne ridica deasupra vieții noastre, de a înțelege o putere mai înaltă și de a intra în eternitate, perfecțiune, într-o altă dimensiune care se bazează pe dăruire, nu pe primire.

Lumea noastră nu există decât în egoism, în primire și lumea spirituală există de dragul dăruirii; prin urmare, este eternă și perfectă. Datorită acestui mijloc, care se numește Tora, avem ocazia să ne ridicăm din lumea inferioară la cea Superioară.

Prin urmare, sărbătorim Șavuot, în care nu există multe simboluri:doar hainele albe și mâncarea de produse lactate, simboluri ale dăruirii. Acestea sunt toate caracteristicile acestei sărbători.

Conform istoriei, dăruirea Torei s-a produs după ce poporul Israel a părăsit Egiptul, adică după ce a fugit de intenția egoistă și a traversat Marea Roșie (Yam Suf), ceea ce însemna ruperea de egoism și intrarea în deșertul Sinai, locul în care se dezvăluie ura (Sinaa) dintre dorințele altruiste și egoiste.

Și atunci omul se confruntă cu un munte de îndoieli. Har (munte) provine de la Hirhurim (îndoieli). Câte obiecții avem împotriva dorinței de dăruire ni se dezvăluie și trebuie să lucrăm la ele. Prin urmare, strigăm: „Unde este instrumentul care ne va permite să realizăm dăruirea? Nu avem așa o putere!”

Apoi obținem o putere de Sus numită „Lumina Superioară”, „Tora”, adică „Lumină” (Ohr), „program”, „tehnică” (Ora’a). Astfel, începem să ne dezvoltăm în mod intenționat.

De acum facem corectare după corectare în egoismul nostru, generație după generație, până ajungem la sfârșitul corecției. Toate acestea sunt posibile datorită puterii ascunse a Torei, care este numită „Lumina care se întoarce la sursă”, cea mai înaltă Lumină de corecție.

În zilele acestei sărbători există o forță specială în lume. Și dacă o studiem împreună, ne va înainta.

Din partea a treia a Lecției zilnice de Cabala 27/05/20, „Scrierile lui Baal HaSulam – Dăruirea Torei (Matan Tora)”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: