Secretul percepției realității

În această lume, în micul nostru egoism, simțim doar ceea ce poate prinde. Înţelepciunea Cabala și, în special, Cartea Zohar spune că o persoană percepe totul în sine, dar nu există cu adevărat nimic în jurul nostru. Tot ceea ce vedem este o reflectare a stării noastre interioare.

De exemplu, acum sunt în fața ta, sunt filmat de o cameră, sunt și oameni diferiți aici. De fapt, fizic, nimic din toate acestea nu sunt în fața mea, totul este în mine.

Cabala ne spune despre misterul percepției noastre asupra realității. Lumea care pare să existe în afara noastră este numită o lume inventată, ca și cum ar fi fantastică, pe care mi-o imaginez așa prin calitățile mele interioare. Și faptul că văd apariția a tot mai multe obiecte și fenomene noi, apare pentru că mă dezvolt în interiorul meu și văd astfel, totul presupus, din exterior

Faptul că o persoană vede totul în interiorul său, adică se percepe numai pe sine, poate fi dovedit științific. Psihologia și filozofia spun multe despre acest lucru.

În afara noastră, există doar lumina albă a Creatorului, atitudinea Sa absolut egală față de noi. Și toate calitățile pe care le vedem în afara noastră, pe care ni le imaginăm a fi tot felul de obiecte, forțe, mișcări, acestea sunt calitățile și fenomenele noastre interne.

Tot ceea ce experimentăm în noi înșine se reflectă presupus în fața noastră, în afara noastră. Sunt ca un proiector de film care îmi proiectează în lumina albă propriile calități egoiste negre. Și așa văd lumea. Prin urmare, se spune că vedeți lumea pe care o creați.

Dacă vrei să vezi o lume bună, trebuie să fii tu însuți bun. Tu desenezi lumea. Desenați-o cel mai bine; depinde de voi. Vrei sa fii fericit? Fii aşa.

Din emisiunea de pe KabTV „Cabala – Știința vieții” din 01.03.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed