Totul dintr-un singur Gând și, din nou, înapoi

Nu există nimic în afară de un Gând – Gândul Creației care include totul. Numai noi, creaturile, încă nu înțelegem și nu simțim asta. Dar noi existăm în interiorul acestui Gând și suntem guvernați de el. Toată munca noastră are loc în interiorul acestuia. Acest Gând este întreaga Creație, planul ei și nu este nimic în afară de asta.

Totul este rezolvat în Gând și totul este creat de Gând. Nu există nicio materie; toată realitatea este inclusă în Gând. Este interesant cum oamenii de știință moderni, fiind absolut materialiști, spun că Universul este un Gând. Cercetătorii creierului uman declară că toate gândurile noastre, dorințele și deciziile sunt în afara omului, iar creierul este doar un dispozitiv care captează acest gând și ni-l transferă.

Astfel, știința se apropie treptat de această descoperire pe care Cabala a făcut-o cu mult timp în urmă: nu există nimic în Univers cu excepția Gândului Creației, iar noi trăim în el. Deși împărțim realitatea în forțe, materie, sentimente și rațiune, în esență, acționează numai Gândul Creatorului în interiorul căruia existăm noi.

Trebuie să obținem acest Gând al Creatorului în raport cu ființa creată și atunci Îl vom obține pe El – nu pe El, însuși, ci atitudinea Lui față de ființa creată. Există doar acest singur Gând. Toată varietatea de stări opuse pe care le simțim sunt menite să reveleze adâncimea și unicitatea acestui Gând.

Nu există nimic în afară de El, dar noi obținem acest lucru din contrariu, din numeroasele acțiuni și manifestări ale Creatorului în raport cu noi, manifestări diverse și contradictorii. Exact toate aceste paradoxuri și discrepanțe care ne privează de înțelegerea a ceea ce se întâmplă și de la a fi de acord cu acestea, sunt cele care ne împing spre o astfel de dezvoltare prin care, combinând deasupra rațiunii toate contradicțiile, Îl obținem pe Creator. Este imposibil să-L obținem altfel decât din două contradicții, care se combină împreună și se completează una pe alta. (Minutul 3:39)

Din partea Creatorului, acțiunea potențială numită Gând este de ajuns. Pentru Creator, sfârșitul acțiunii este Gândul inițial, adică starea necorectată și cea corectată ale ființei create există împreună, creând un punct negru numit ființa creată. Restul este dezvoltarea acestui punct și a conștiinței de sine și de la conștiința de sine, la conștientizarea Creatorului, pentru a înțelege de unde vine, cine a creat-o și cine o dezvoltă.

Este ca un film care se derulează în interiorul acestui punct. Noi, toți, tot Universul suntem în film. Iar atitudinea Creatorului, Lumina Superioară, este numită „Gândul Creației”.

Prin urmare, există un singur Gând din care a ieșit întregul Univers – Gândul Creației. El definește deja toate recompensele noastre, toate eforturile noastre și tot ceea ce am experimentat pe parcurs.

Din partea Creatorului, nu există nimic mai mult decât acest Gând. Dar noi, creaturile, suntem în stare să Îl atingem numai când ne separăm de El și începem să acționăm independent. În interiorul acestui Gând apar în plus și alte discernăminte: cele patru Faze (Bhinot), Parțufim, Lumile. Noi studiem practic ce iese din punctul negru, care poate include întregul Gând al Creatorului, întregul proces care a fost investit inițial acolo. (Minutul 12:40)

Din partea întâi a Lecției zilnice de Cabala 20/08/19 -„Nu e nimic în afară de El”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: