Unde este salvarea de Coronavirus?

Cum ieșim din egoismul nostru? Ieșim din dorința noastră de a simți plăcere și dorim să fim în conexiune unul cu celălalt. Prin urmare, nimeni nu-și mai acordă atenție lui, fiind atent la ceea ce este între noi. Iar între noi este spațiul spiritual. Este în afara mea.

Eu sunt egoismul meu, în afara lui este forța iubirii și dăruirii, Creatorul, un loc numit lumea superioară. Acolo este scopul vieții noastre, scopul creației, pe care trebuie să-l atingem.

De fiecare dată, în măsura în care ne ridicăm deasupra egoismului nostru, a „eu-lui” nostru și facem un pas către un prieten, începem să simțim lumea spirituală, forța superioară, o realitate în afara noastră, în afara egoului nostru. Astfel, avem ocazia să ne îndepărtăm de coronavirus. Acest virus ne împinge afară din egoismul nostru; ne obligă să ieșim din „eu”.

Acesta este cel mai eficient și mai corect remediu. Ieșirea din egoism este soluția tuturor problemelor; virusul este trimis pentru a vindeca egoismul. Ne arată nevoia de a ne ridica deasupra egoismului nostru, mai presus de „eu”, de a ne conecta cu ceilalți. Astfel, găsim remediul potrivit și corectăm starea noastră, aşa cum trebuie.

Trebuie să fug de mine, egoistul, în spațiul dintre noi, spre locul unde se află lumea spirituală, Creatorul. Dar nu înțeleg ce este „între noi”. Acesta este un spațiu în care nu simt încă existența. De aceea,trebuie să ne străduim în direcția conexiunii; atunci vom simți că pe această punte dintre egoismul meu și al tău este lumea superioară, o altă dimensiune, care este un nivel deasupra noastră.

Aici găsim pământul lui Israel („pământ” înseamnă dorință, iar „Israel” înseamnă direct către Creator, Yashar-Kel), de aici putem să tânjim după Creator și să fim capabili sa-L simțim. Aici există El. Aici se află lumea viitoare, viața noastră spirituală eternă – totul este doar în conexiunea dintre noi.

Prin urmare, a-ți iubi prietenii ca pe tine însuți este principala lege a tuturor corectărilor, cea în care sălăsluiește Creatorul.

Conectarea cu prietenii devine mai importantă decât mine însumi. Cu cât este mai important prietenul meu, cu atât este mai mare înaintarea mea și cu atât mai îndepărtat sunt de această lume, până când lumea spirituală devine mai importantă pentru mine, adică iubirea și dăruirea către prieteni. Conexiunea noastră devine mai importantă decât mine însumi.

Înseamnă că rup bariera dintre Egipt și Israel, traversez Marea Roșie (Marea Finală), bariera finală, dincolo de care nu există întoarcere. Până la urmă, înainte de aceasta, mai exista încă pericolul întoarcerii în Egipt.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 4/1/20, Lecția cu tema „Pesach”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed