Valoarea Cărţii Zohar

531.01Nu există altă carte în afară de Cartea Zohar care să acţioneze spiritual asupra noastră. Ne duce de la nivelul corporal la cel spiritual; ne arată proiecția ei de parcă lumea superioară se dezvăluie prin lumea noastră iluminată de un proiector puternic.

Cartea Zohar ilustrează diferența dintre lumea noastră și lumea superioară. Pe de o parte, ca și în Tora, ne oferă o imagine a lumii noastre și, în paralel, descrie următorul nivel spiritual, lumea forțelor, lumea calităților.

Prin strălucirea și suprapunerea imaginii lumii noastre asupra lumii spirituale, înțelegeți corelația lor și ceea ce se întâmplă cu adevărat. În acest fel, dezvolți noi calități în tine. Este atunci când rădăcina și ramura ei, adică lumea spirituală și lumea noastră, se suprapun reciproc și devin una.

Intri în ambele lumi simultan cu sentimentele tale, realizările tale, cu întreaga ta viață și te desprinzi de limitările pământești, chiar până la punctul în care, atunci când corpul tău moare, continui să exişti pentru că corpul tău animalic nu mai are nimic de-a face cu spiritualitatea.

Aceasta este ceea ce ar trebui să realizeze o persoană. Cel mai important punct pe care ni-l oferă Cabala este să ieșim din gradul animalic, să ne ridicăm în această viață deasupra punctului morții și să atingem gradul spiritual, care este infinit și veșnic.

Din KabTV “Puterea Cărţii Zohar” #7

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: