Calatorie in tinutul dorintelor

Intrebare: Pe vremea cand eram in armata, am strans ceva bani si am asteptat sa imi termin stagiul militar, astfel incat am putut incepe sa calatoresc. Acum pot sa vorbesc despre ce am vazut in diferitele locuri, aventurile si placerile avute. Ce fel de impresie primesc de la calatoria in Lumea Superioara ?

Raspuns: Din locul in care primim punctul in inima si incepem sa visam la urcarea la Malchut al Lumii Infinitului, incepem sa coboram din ce in ce mai jos, ajungem la senzatia de ura, care ne separa de partile Malchut.

Cu cat mai multa ura aratam, cu atat mai mult putem corecta si ridica deasupra. Asta este destinat prin urcarea din lume in lume : negativa Assiva – Assiva – negativa Yetzira – Yetzira – negativa Beria – Beria – negativul Atzilut – Atzilut – negativul Adam Kadmon – Adam Kadmon (AK), pana cand ajungem la Lumea Infinitului.

Punctul tau din inima primeste dorinta de a calatori prin « tinutul » care se afla in dorinta (« tinut in Hebrew este « Aretz », de la cuvantul « Ratzon » – dorinta). Apoi revii pe cale.

Iei Lumina Hassadim care este un ecran anti-egoist (“bani/ascundere”), care trece prin dorinta si datorita acestei ascundere/bani tu alegi placerea/Lumina Hochma. Ai dorinta de a « ascunde »  insemnand ca poti sa platesti pentru el, si astfel tu faci plata si primesti placerea. Asta este calatoria ta!

Este o calatorie in dorinta ta ! Lumea intreaga este dorinta ta, si toate tinuturile pe care le-ai vizitat sunt parti ale dorintei tale de asemenea.Ti-ai incercat dorintele si ai vazut ce fel de placere interioara primesti in Thailanda, in  Europa sau in alte locuri.

La fel este in lumea spirituala, exceptie facand faptul ca nu mai este o imagine iluzorie, unde doar ti se pare ca ai calatori in lumea aceasta. Acum vezi cu adevarat ca sunt parti ale sufletului tau, si descoperi ca existati impreuna, in unitate, descoperind Lumina (placerea) in unitate !

Aceasta placere este de mii de ori mai mare decat calatoriile tale trecute, unde ai vazut sau auzit ceva, sau mancat ceva care mai tarziu ti-a produs indigestie. Lumea spirituala este acolo unde este placerea ! De fapt, este o calatorie in dorinta ta, doar ti se pare ca este in afara.

Din partea a 3a a  Lectiei zilnice de Cabala 11/22/10, Baal HaSulam “Poarta intentiilor”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: