Ce Trebuie Sa Faceti Daca Ati Cazut

Intrebare: Daca am cazut, ce trebuie sa fac pentru a inainta?

Raspuns: Atunci cand ati cazut, in primul rand va pare rau, si doriti sa iesiti din starea de cadere, sa va ridicati deasupra naturii voastre, pe care nu o mai puteti suporta. Voi chiar justificati aceasta cadere si intelegeti ca “Nu exista nimeni in afara de Creator”.

Si apoi, treptat, uitati de asta si va intoarceti la starea obisnuita, gandindu-va ca nu este nimic inspaimantator in asta si ca asemenea lucruri se intampla. Si lucrurile se intampla astfel pana la urmatarea lovitura.

In functie de masura in care va conectati mintea si lucrati la caderile voastre cu ajutorul grupului este si numarul de lovituri de care este nevoie. Grupul trebuie sa devina magazia voastra, care sa acapareze intreaga voastra minte in timp ce va aflati sub completa influienta a sentimentelor voastre, pentru a le echilibra.

Si dimpotriva, atunci cand cadeti sub influienta ratiunii reci si uscate, si atunci cand nu stiti cum sa treziti sentimentele din voi pentru a fi inspirati de spiritualitate, atunci veti primi impresia in termeni de senzatii de la grup.

Insa nu le veti putea avea pe amandoua, sentimentele si mintea. De aceea conectarea la grup ne este necesara; poate compensa lipsa opusei si intr-un fel le conecteaza pe amandoua. Cu conditia sa va anulati pe voi insiva in fata grupului si sa fiti gata sa primiti necazurile sale. Atunci puteti conecta cumva inima si mintea in voi insiva.

Desi, in realitate ele nu se conecteaza, pentru ca nu sunteti inca legati de grup, ci inca va influienteaza de la distanta. Si aceasta influientare indirecta “inconjuratoare” va ingaduie sa conectati cele doua opuse din interiorul vostru. Si asta va ajuta deja sa intelegeti ceva mai mult despre ce este spiritualul si ce inseamna conectarea acestor doi poli, atunci cand simtiti si intelegeti spiritualul simultan in acelasi loc.

Acesta este un sentiment absolut special, in care exista intelegere. Asemenea lucruri sunt aproape inexistente in lumea noastra.

Din partea 1Lectia Zilnica de Cabala 8/8/11, Shamati

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: