De la a auzi extern la a auzi intern

În măsura în care omul simte importanţa scopului, este gată să fie peste tot ce îl împiedică să ajungă la acesta. Dar durează până când începe să audă ce este spus, pentru că inima este cea care aude şi nu urechile. Poate să treacă peste un articol de multe ori şi totuşi să nu îl audă. Apoi începe să audă, dar nu înţelge. După aceea începe să înţeleagă dar nu îl absoarbe. După aceea începe să îl absoarbă dar între timp nu mai îi atinge dorinţele sale.

Atunci când, în final, penetrează în dorinţele sale, începe să compare ce a avut cu ce intră acum în dorinţele sale. Începe să calculeze şi să decidă ce să facă, să îşi clarifice ce dorinţă este preferabilă: Care merită cel mai mult, care este eternă, egală, ş.a.m.d. Aşadar, decide dacă poate dă îşi abandoneze propriul eu, egoul său, dacă poate să golească un spaţiu în propria perosană pentru altcineva. Toate acestea trebuie să fie cu acordul său, prin liberă alegere, deasupra dorinţelor egoiste anterioare. În acest fel avansează către scop.

De aceea, vedem mulţi oameni care învaţă şi sunt chipurile împreună cu toată lumea, dar ei încă aud numai cu „auzul extern”. Poate dura ani până să intre în ei. Unii încep să audă numai după 10-15 ani, iar alţii mult mai repede. Sunt tot felul de reacţii din partea sufletului, legat de ce are de făcut esenţial pentru corecţia lui.

Aşadar, până când omul realizează nevoia de a-şi transforma esenţa sa interioară într-una colectivă, va trece mult timp. Asta este cea mai grea parte a muncii noastre, cel mai dificil prim pas. După acesta, omul numai îşi creşte dorinţa de a dărui, dar mai întâi trebuie să o stabilească şi să o consolideze, să o pună în vârful muntelui, deasupra egoului său, iar asta cere o muncă imensă. Omul poate cere aici doar răbdare şi puţină ascultare, supunere, ceea ce ne ajută.

Astfel, nu avem nici bază pentru a deveni supăraţi pe oamenii care aud de această metodă a educaţiei integrale şi totuşi nu ştiu cum să o implementeze, să o explice oamenilor. Nu a venit încă timpul lor să o absoarbă intern. Există o diferenţă între abilitatea de a auzi şi cea de a o îndeplini.

Din pregătire pentru  Lecţia zilnică de Cabala 4/21/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed