Filtrele murdare care intuneca imaginea realitatii noastre

Noi existam intr-un sistem numit singura creatie, Suflet, sau Adam. Acest sistem a fost creat de Creator. Noi suntem conectati in el prin legaturi permanente, cum sunt organele din trupul nostru.  Conectarea noastra mutuala este umpluta cu viata acestui sistem: Lumina. Sistemul se numeste Lumea Infinitului pentru ca tot ce este in el este fara granite si perfect.

In Lumea Infinitului, toate componentele sale sunt unite prin iubire si umplute cu Lumina Infinita. Oricum, Creatorul acopera aceasta lume infinita cu filtre care obtureaza, unul dupa altul, ca si cand ar deteriora tot. Este ca si cand ai picta un tablou frumos si apoi ai pune un film de plastic, murdar care alunga imaginea picturii. Apoi, cu pelicule adaugate succesiv, prin 125 de straturis de plastic care acopera, pictura originala arata si mai murdara. Acestea sunt cele 125 de pelicule care reduc proprietatile de daruire si iubire, care ne conecteaza in sistemul Lumii Infinitului.

Noi ne aflam in stratul cel mai din afara si nu le percepem deloc pe cele dinainte. Astfel, in stratul nostru, sistemul de conexiune este ruinat complet. In loc sa simtim iubirea care ne leaga in Lumea Infinitului, noi ne uram unii pe altii, nu percepem conexiunea noastra reciproca si suntem separati si rupti. Din aceasta cea mai de jos stare, Creatorul doreste sa ne aduca inapoi spre starea de inceput, care este iluminata si buna, asa incat, prin toate aceste straturi, filtre si lumi (lume, in ebraica este Olam, ascundere) ne intoarcem spre Infinit.

Astfel, Creatorul ne cheama si ne trezeste. Inainte, El ne-a dezvoltat prin egoism, asa incat sa putem intelege si simti mai mult si sa ne conducem vietile mai bine. Oricum, cand ajungem la o anumita maturitate, Creatorulincepe sa ne dezvolte calitativ. Nu mai este suficient pentru noi sa evoluam prin cresterea egoismului. Acum trebuie sa devenim similari cu Creatorul, in calitatile noastre, sa primim un tip si o forma a dorintei, echivalenta si nu doar sa o cultivam ca si in istoria noastra de pana acum. De aceea este atat de speciala starea noastra actuala de dezvoltare.

Depunand un efort pentru a ne alinia cu cel mai interior strat, devenind conectati mai puternic unii cu altii, coboram Lumina Creatorului, care straluceste asupra noastra ca si Lumina Inconjuratoare (Or Makif). Devenim conectati, pentru ca iubirea si daruirea sa domneasca printre noi.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Kabbalah 28.05.10, Shamati, Articolul 16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: