În interiorul capcanelor Ego-ului

O persoană se confruntă cu o mare problema: Cum ştie in ce lume trăieşte? Cum ar trebui ea sa vada realitatea? Ce perspectiva ar trebui sa aleaga? Cum se poate desprinde de înşelăciunea interioara şi sa vada ceea ce nu doreşte să vadă în egoismul sau, ci mai degrabă o perspectivă obiectivă lipsita de atributele ego-ului, dorinţelor şi emoţiilor ei?

Ştim că judecam în funcţie de cat de corupti suntem şi privim prin ochi subiectivi, părtinitori, care denaturează complet perspectiva noastră de viaţă. Lumea face acelasi lucru. Suntem martori la felul cum de-a lungul istoriei oamenii au fost înşelaţi în percepţia lor despre realitate, abordare a vietii, incapabili de a înţelege lumea în care trăiau şi de ce.

O persoană care studiaza Cabala are posibilitatea de a vedea adevărul, dar o persoană care este blocata în sfera internă a lumii noastre, legata in acest cerc mic, nu poate vedea nimic care merge dincolo de graniţele sale. In interiorul ei, ea vede totul în funcţie de ego-ul său, bazat pe beneficiu sau personal şi nu este în măsură să se gândească la nimic altceva.

Oricum, toate aspiraţiile sale sunt destinate spre interior, numai spre punctul său interior. Prin urmare, nu se poate ca ea sa dezvolte o dorinţă sau gând de a vedea ceva in afara de propriul sau interes, cel mai intim. Ea este facuta iniţial în aşa fel încât să fie în imposibilitatea de a vedea sau simţi ceva care nu corespunde cu punctul său interior. O persoană nici macar nu poate începe sa gandeasca despre aceasta, deoarece este complet în afara domeniului său de percepţie.

Ar putea fi o altă realitate alături langa ea, care este de miliarde de ori mai mare şi mai puternică decât cea pe care o experimenteaza in punctul sau interior egoist, dar ea nu are absolut nici un interes în aceasta şi, prin urmare, nu o poate vedea. Genele sale informationale (Reshimot) ii dicteaza ca ar trebui să aiba grijă numai de lucrurile care-o implica doar pe ea şi acest lucru este exact ceea ce face.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 1/10/2011, „Intelepciunea Cabalei şi Filosofia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: