Indepartati-va umbra

In prezent, va miscati inainte, intrebandu-va, dorindu-va ceva. Cine produce aceste dorinte si actiuni in voi? Acest lucru trebuie sa-l aflati.

Deodata vedeti o lume enorma, care este mult mai mare, adanca si mai complexa din toate privintele. Toate astea devin diferite in relatie cu tine. Dar mai tarziu vei intelege ca tu esti cel care se schimba si, in afara ta, totul ramane la fe.

Treptat, pe masura ce incepeti sa cunoasteti forta unificatoare ce lucreaza in toata creatia, inlocuiti astfel instrumentele perceptiei voastre: inima si mintea. Deveniti mai responsabili si incepeti sa intelegeti mai bine ce se intampla si intelegeti actiunile Creatorului.

Mai tarziu, veti afla ca tot ce vedem este doar Creatorul. Este asa pentru ca nu este nimeni altcineva in afara de El. Si ceea ce vedeti in lume este doar umbra voastra peste El si este in acest fel pana cand veti atinge conditia in care aceasta umbra va dispare.

Cu alte cuvinte, pentru a ajunge la adeziune cu Creatorul, trebuie sa treceti prin multe schimbari. In perceptia voastra aceste modificari sunt numite lumile Assya, Yetzira, Beriah, Atzilut, Adam Kadmon si Lumea Infinitului. Acestea sunt trepte ale perceptiei voastre asupra realitatii care va sunt aratate in multele forme autentice.

Deci, ce se schimba? Numai perceptia voastra. Iti modific organele  senzoriale si  esti martor cum, gradual, Creatorul iti este revelata, cum imaginea lumii dobândeste caracteristicile mult mai clare, devine reala, constanta si vesnica. Totul depinde de locul din care observi, comparat cu Lumina Infinita.

Apoi, veti incepe sa inteleageti ca umbra pe care ati vazut-o peste Creator, toate aceste ascunderi, lumile, toate acestea au fost pentru binele vostru. Cel putin, ati vazut niste siluete, un anumit desen pe care trebuie sa-l stergeti, ati vazut ca aveti nevoie sa deveniti similari cu Creatorul, deasupra aceastei umbre, pentru a o face sa dispara.

Dintr-o Lecţie 11/26/10, Scrisoarea lui Baal HaSulam nr 151

    Discuții | Share Feedback | Ask a question
    "Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

    Articolul următor: