Pregatirile pentru revelatie

Inainte de a citi Cartea Zohar, trebuie să ne pregătim, astfel încât această lectură să ne aduca beneficii. Zoharul vorbeşte despre corectarea sufletului, care este corectarea legăturii dintre noi. Astfel, in lectura Zoharului, trebuie să ne străduim să realizăm în noi starile corectate descrise în text. Aceasta înseamnă că dorim să dezvăluim despre ceea ce vorbeşte Zoharul.

Revelatia nu este înţelegere în minte. Cum pot să înţeleg ceea ce n-am văzut niciodata? Este posibil sa vad numai cu condiţia ca noi modele de senzaţie sa se formeze în mine, deoarece viziunea este o senzatie in dorintele noastre, vasele de primire. O senzaţie poate apărea doar atunci când starea mea specifica interna se potriveşte cu cea descrisă în Zohar.

Acest lucru poate fi atins doar dacă mă voi ridica la gradul de daruitor pe care il cere Zoharul. Cum este posibil acest lucru? Este posibil, dacă ma conectez cu mediul, în legătură cu care îmi pot exprima masura daruirii mele. Astfel, chiar înainte de a deschide Cartea Zohar, trebuie să ne străduim să ne unim într-o astfel de stare, la un astfel de nivel, cu o asemenea forţă, care este adecvata pentru descoperirea Zoharului în conexiunea dintre noi.

In măsura în care cineva se anulează pe el insusi şi ne conectam împreună în daruire si garantie reciproca, în aceiaşi măsură putem atinge starea în care vom simţi despre ce vorbeşte Zoharul, cel puţin la cel mai mic grad. Tot acest lucru depinde de forţa de unitate dintre noi, care trebuie să fie la nivelul primului grad spiritual. Apoi, vom simţi ceea ce ne spune Zoharul.

Baal HaSulam scrie despre aceasta în „Introducere la Studiul celor zece Sefirot,” punctul 155: O persoană, străduindu-se să ştie că ceea ce studiaza, atrage asupra sa Lumina care reformeaza. În esenţă, toata munca noastra este de a aspira să fim în această stare, s-o simtim. Astfel, ni se cere doar sa avem dorinţa de a simţi nevoia pentru revelaţie.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 5/24/2011, Cartea Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: