Priveam doar!

Intelepciunea Cabalei vorbeste despre corectarea relatiilor intre sufletele sparte, egoiste si noi, avand nevoia de a restabili conectarea intre ele si ridicarea sufletelor din ruina. Evident, toate acestea au loc in interiorul persoanei, pentru ca „fiecare masoara lumea conform spargerii lui”.

Dar doar noi, fiind necorectati, vedem ruina. Este asemanator fizicienilor moderni care declara ca privind universul schimbam procesele care au loc. Fizicienii incep sa descopere ca influentam realitatea prin ceea ce vedem sau gandim.

Am putea gandi: „Cum este posibil sa schimbi doar uitandu-te la el”? Este un raspuns tipic, asemanator celui folosit cand spargem ceva si spunem „eu nu am facut nimic, dar uite ce s-a intamplat”. Esential este ca fizicienii confirma ca „fiecare masoara lumea conform spargerii lui”, la fel ca si intelepciunea Cabalei care spune ca nu vedem lumea ca fiind perfecta din cauza ca noi suntem sparti.

De la gradul de spargere, vedem doar ruine in jurul nostru, dar de la gradul in care devenim perfecti, vedem perfectiunea. Totusi, toate ascunderile au loc in noi, in interiorul sparturii care ascunde Lumea Infinitului de noi. Intelepciunea Cabalei explica starea avansata: cum sa ne corectam si sa vedem lumea din ce in ce mai perfecta.

Cu cat te corectezi pe tine, cu atat mai perfecta va deveni lumea din fata ta.
Din partea a 3a Lectia zilnica de Cabala 10/13/10, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: