Cronometrul ticaie in continuare

In fiecare dimineata inainte de lectie ne ridicam in picioare si incepem o viata noua. Acelasi lucru se poate intampla si la cursul de peste zi. Este scris:”lasa lucrurile vechi pe care le-ai auzit deja sa devina noi pentru tine in fiecare zi”. O persoana trebuie sa simta constant ca este o noua creatie, sa stabileasca contact din nou, sa inceapa munca spirituala si sa vina mai aproape de Creator.

De cate ori face aceasta reinnoire, isi formeaza Reshimot, pana cand va avea o cantitate suficienta. Acest numar nu se stie dinainte, dar ceasul ticaie si rotile se invart, schimband numarul cateodata si cateodata roata principala sare de la un numar la altul.

Acelasi lucru ni se intampla si noua. De aceea in  fiecare moment trebuie sa reinoim contactul, intentia, si aspiratia spre scop. Este scris:” Sfarsitul actiunii este in gandul initial”. Trebuie deja sa am gandul in minte acum, si sper sa ajung la sfarsit. Ce vreau de fapt? De fiecare data trebuie sa imi imaginez aceasta reinoire, dar mai exact, mai clar, mai tangibil si perceptibil.

In scopul final, toate sperantele, eforturile, dorintele si dezamagirile mele sunt impreuna, stranse intr-una, si se implinesc. Munca mea este completa in punctul contactului final, punctul care se numeste „picatura de unitate”. In ea, eu, intreaga mea realitate perceptibila si Creatorul (calitatea de a darui, Forta Superioara), toate devin un intreg. Aceasta este starea pe care trebuie sa mi-o imaginez acum.

Baal HaSulam spune in felul urmator: O persoana trebuie sa aspire la unitarea Israelului, Torei si Creatorului. Spune-o cum vrei. Cel mai important lucru este ca noi sa ne gandim la punctul final al unitatii. Cu cat mai exact imi imaginez  si simt si gandesc asta, cu atat mai multa bucurie imi va aduce. Atunci voi realiza fara nici o indoiala Reshimot si voi avansa catre sfarsitul actiunii.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 12/12/10, The Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: