Sa doresti Creatorul

Intrebare: Baal HaSulam scrie ca o persoana il dezvaluie pe Creator doar din disperare. Inseamna ca la un anumit punct trebuie sa cedam, sa refuzam sa continuam lupta?

Raspuns: Nu, nu cedam. Luptam sa intram in lumea spirituala prin fortele noastre. Apoi vom dispera si vom intelege ca nu putem trece prin Machsom (bariera care ne separa de spiritualitate) in felul nostru. Dar este doar cand simtim cu adevarat nevoia de Creator, cand ii evocam puterea, si cand ne eliberam din temnita.

Este imposibil sa simtim nevoia de Creator pana cand nu vom dispera prin eforturile noastre. Acum vrem sa ne unim, sa schimbam si sa ne indreptam relatiile prin fortele noastre, prin puterea noastra. Incercam sa actionam singuri, ca si cand Creatorul nu ar exista.

In orice caz, cand dorim cu adevarat sa venim mai aproape unii de altii, o sa intelegem ce am simtit in timpul Conventiei: Suntem incapabili de ea. Fiecare este separat de ceilalti printr-o partitie, si nu poate trece prin ea. Fieacre sta singur in celula sa, ca si albinele in stup, izolate intre ele.

Cand vreau sa ies din aceasta celula, cand depun toate eforturile si inteleg ca sunt neajutorat, atunci imi devine clar ca acolo este Creatorul care imi da putere si ma salveaza. Am citit si am auzit despre El inainte, dar El nu a fost in campul dorintelor mele si aspiratiilor. Nu a fost inca partenerul meu. Acum simt pentru prima data ca sunt neajutorat fara El.

In acest fel Creatorul trezeste Faraonul din mine. Dupa ce am experimentat cateva astfel de actiuni, realizez ca nu ma pot elibera fara ajutorul Lui. Cu cat mai repede voi simti asta, ma voi plange Lui, si El  imediat va „deschide usa” pentru mine.

Toata munca mea este de dori Creatorul, sa vreau sa se manifeste prin mine si sa imi schimbe natura, sa vreau ca forta Sa de a darui sa ma invaluie.
Din lectia asupra articolelor lui Rabash din 11/12/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: