“Care este cel mai bun moment să urezi Hanuka fericit?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Care este cel mai bun moment să urezi Hanuka fericit

Există întotdeauna timp pentru minuni.

Ori de câte ori ne conectăm pozitiv unul cu celălalt, atragem forța unificatoare pozitivă care există în natură, și care face miracole minunate. Mai mult, putem evoca această forță în orice moment al anului, în orice zi și în orice moment al zilei.

Miracolele sunt fenomene supranaturale, dar le putem ajuta să apară în funcție de modul în care ne îndreptăm dorințele. Dacă vrem să ne conectăm în mod pozitiv unii cu alții, deasupra dorințelor noastre egoiste de autosuficiență, atunci atragem forțe unificatoare din natură, care se manifestă în spațiul dintre noi și, cu sprijinul lor, putem aduce pace și echilibru conexiunilor noastre, societăţii umane și putem face din lume un loc sigur și armonios.

Aceasta este esența procesului care are loc de Hanuka.

Cât priveşte povestea de Hanuka, Macabeii au dat prioritate unității și au atras lumina, care le-a oferit abilitatea de a rămâne în starea de iubire, dăruire și conexiune pozitivă, apoi au început să atragă din ce în ce mai mulți oameni către ei înșiși.

Uleiul reprezintă dorințele oamenilor de a se conecta ca un singur întreg armonios în societate.

Fitilul reprezintă eforturile oamenilor de a se uni deasupra raționamentului separator al ego-ului uman, care calculează în mod constant propriul beneficiu, peste beneficiul celorlalți.

Ciocnirea eforturilor oamenilor de a se uni peste respingerea egoistă, către unitate, generează o dorință arzătoare de a se apropia mai mult și apoi are loc un anumit „clic”, o lumină miraculoasă se aprinde în interior, care alimentează continuu focul dorințelor lor arzătoare.

Apoi, susținând eforturile de iubire, dăruire și conexiune pozitivă între ei și dorind ca această tendință să se răspândească în exterior către omenire în general, ei câștigă un combustibil constant pentru ca lampa să rămână aprinsă.

Miracolul este manifestarea luminii – forța pozitivă a iubirii, dăruirii și conexiunii care există în natură, numită și „Creatorul” – în unitatea oamenilor. De asemenea, nu numai că această revelare a Creatorului în interiorul unității oamenilor este miracolul, ci este esența tuturor miracolelor pe care Tora le descrie. Adică trecerea Mării Roșii și miracolele de Hanuka și Purim, toate indică revelarea Creatorului în unitatea oamenilor. Metoda pentru atingerea revelării Creatorului prin unitate, a fost descoperită, predată și răspândită de Avraam în urmă cu aproximativ 3.800 de ani în urmă, și de-a lungul istoriei a devenit mai dezvoltată de cabaliști-cheie.

În timp ce oamenii se pot uni într-o varietate de moduri, esența tuturor acestor miracole este că ne unim astfel încât o nouă calitate – iubirea și dăruirea – să lumineze în noi și să ne ridice la un alt nivel de conștientizare, emoție, percepție și simțire a realității.

Prin urmare, cel mai bun moment pentru a dori miracolul unirii deasupra ego-ului separator în creștere, ar fi mai devreme decât mai târziu, deoarece ar salva omenirea de multă suferință.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: