Sukot – începutul construirii sufletului

Sărbătoarea Sukot simbolizează începutul construirii vasului sufletului. Creatorul a creat dorința de a primi, care a existat într-o dăruire completă. Dar această stare a fost menținută de Forța Creatorului, de Sus. Acest sistem a fost numit Adam HaRișon, un singur suflet.

Dar apoi, pentru a-i oferi lui Adam posibilitatea de a crește, de a deveni independent și de a-și da seama unde se află, Creatorul a spart acest vas, acest suflet comun. Și acest lucru se numește „păcatul lui Adam cu Pomul Cunoașterii”, deoarece uriașa dorință egoistă a fost dezvăluită și noi existăm cu ea până în prezent.

Totul s-a întâmplat în modul în care sunt create puzzle-urile. În primul rând, este desenată o imagine, apoi tăiată în multe bucăți, astfel încât copiii să se poată juca refăcând-o din bucăți. Creatorul ne-a condus în mod deliberat la păcatul Pomului Cunoașterii, astfel încât șarpele, dorința noastră teribilă de a primi, să fie revelată. Și de acum 6.000 de ani, trebuie să o corectăm pe Malhut organizând în ea calitățile Sfirot: Hesed, Gvura, Tiferet, Nețach, Hod și Yesod.

Acum intrăm în etapa finală a acestei perioade.

Suka-ua noastră are un aspect simbolic, deoarece pentru prima dată, practic, începem să lucrăm ca ultima generație. Începe procesul de corecție finală.

Piesele puzzle-ului, pe care le reprezentăm fiecare dintre noi, încep să se apropie mai mult. Trebuie să facem din ele o formă umană, astfel încât toate dorințele noastre să se unească și să devină asemenea Creatorului. Există o mică piesă din acest puzzle în fiecare dintre noi. Trebuie doar să ne adunăm în zeci, apoi din zeci în sute și în mii, așa cum explică Tora. Așa că vom încerca să construim din noi înșine forma omului unic,a lui Adam (asemănător cu Domul), asemănător Creatorului.

Această clădire începe cu cele mai simple materiale, cele mai ușoare dorințe din sufletul nostru. Acesta este modul în care este construită o Suka, din „deșeurile” care sunt separate de „alimente”. Mâncarea este ceea ce îi place instinctiv dorinței noastre de a primi. Și risipa este ceea ce respingem în mod natural.

Conectându-ne unul cu celălalt, vrem să aflăm ce este deșeul în raport cu conexiunea noastră pentru a ridica aceste deșeuri deasupra capului nostru și pentru a spori importanța acestora deasupra tuturor gândurilor și dorințelor noastre care ne îndepărtează unul de celălalt și ne împiedică să ne conectăm.

Trebuie să ne conectăm și să devenim un singur om.

Aceasta este corectarea întregii omeniri, trebuie să înceapă acum în timpul pandemiei coronavirusului. Cu acest eveniment și cu alte evenimente care vor fi dezvăluite de Sus, Creatorul ne împinge să acționăm, ne arată de unde putem începe asamblarea acestui puzzle.

Cabala se ocupă cu implementarea practică a programului Creației, corectarea creaturii. Și acum lucrăm la primele etape ale acestei corecții. Am trecut deja etapele Slihot, Roș Hașana și Yom Kipur, iar acum intrăm în perioada sărbătorii Sukot.

Sukot simbolizează corecțiile care trebuie făcute în noi înșine, în dorința noastră. Creatorul nu a creat decât dorința. În această dorință, simțim această lume ca și cum ar exista, simțim realitatea și pe noi înșine. Dar toate acestea sunt prezentate doar în cadrul dorinței noastre de a primi.

Trebuie să ne corectăm în așa fel încât să ne vedem ca pe un singur om. O dorință asemănătoare Creatorului se numește Adam, omul și, în ea, îl vom dezvălui pe Creator venind să ne îmbrățișeze și să se contopească cu noi. Și totul începe cu Suka, cu faptul că construim o legătură între noi în Lumina de Hasadim. Aceasta nu este încă o conexiune reală, ci doar apropierea a unuia de celălalt.

Pandemia de coronavirus arată exact cât de mult nu suntem capabili să ne apropiem unul de celălalt. Dacă ne apropiem prin dorințele noastre egoiste, ne aducem reciproc boli și rău. Acesta este un exemplu viu al relației noastre proaste.

Prin urmare, trebuie să încercăm să organizăm totul, atât material cât și spiritual, astfel încât întreaga umanitate să înțeleagă ceea ce trebuie să dezvoltăm și cum să ne corectăm pe noi înșine și lumea noastră. Toate forțele, toate condițiile care se desfășoară acum în lume sunt concepute pentru a ne împinge să ne ridicăm la primul grad spiritual.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 2/10/20, „Sukot“

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: