4 IULIE, Timpul să sărbătorim și să reflectăm

 Din Pagina mea de Facebook Michael Laitman 7/4/19

Mândria americană se află la cel mai scăzut nivel, de când a început să fie măsurată acum două decenii. Aceasta este concluzia unui recent sondaj Gallup care arată că doar 70% dintre adulții americani spun că sunt mândri că sunt americani. Mai puțin de jumătate (45%) sunt „extrem” de mândri.

Aceasta marchează pentru al doilea an consecutiv că acest procent se situează sub majoritatea populației. Nemulțumirea este atribuită în principal stadiului actual al climatului politic și al bunăstării sociale. Prin urmare, acest 4 iulie marchează o bună oportunitate de reflecție asupra viitorului pe care americanii il doresc pentru țară, înainte ca diviziunea să se intensifice până la un punct culminant dureros. Însă, un simț comun al unității poate evita o astfel de cale înfricoşătoare.

Facţiunile din America, bazate pe escaladarea politică, devin din ce în ce mai virulente, în fiecare zi. Iar situația pare a fi atât de volatilă încât o explozie socială s-ar putea aprinde brusc, dacă pasiunile politice se vor manifesta ca violență fizică sau ucidere, dintr-o parte sau alta. Desigur, sperăm că acest lucru nu se va întâmpla, deoarece ar putea destabiliza rapid întreaga țară.
Astăzi, America se află sub presiuni majore din interiorul și din afara țării. Pe plan intern, politicile de imigrare și punerea lor în aplicare sporesc tensiunile politice și sociale, iar separarea dintre imigranții de origine europeană și alții, devin din ce în ce mai dramatice; iar populația musulmană, în creștere rapidă, transformă societatea americană. Există multe grupuri în America, cu interese diferite, care nu au nici o percepție despre ele însele, înca parte a unui corp unificat sub același acoperiș.

Ca parte a evoluției oricărei societăți, egoismul uman crește și fiecare grup are cerințe exagerate pentru propriul său beneficiu, în detrimentul altora. Iar dacă nu se depun eforturi pentru unirea de dragul unei întreprinderi comune, atunci mă tem de viitorul pozitiv al Americii, fiindcă banii, armele și legile nu vor fi de folos.

Pe plan extern, Europa se distanțează de America și se apropie mai mult de Rusia și China, pierzându-și puterea hegemonică independentă și forţa pe scena internațională. Un astfel de scenariu ar putea deveni o situație periculoasă pentru America, având în vedere capacitatea intereselor străine de a destabiliza industria americană și structura socială, pentru propriul lor câștig.
Președintele Trump a dus economia SUA la niveluri record, dar este insuficient, fără implementarea unei agende sociale, pentru o mai bună coeziune națională. Până în prezent, nu există semne care să indice această direcție. Prin urmare, forțele politice interne vor profita de acest vid pentru a creea și mai multe tensiuni și separări, până punctul unei izbucniri sociale.

Având în vedere situația actuală, de ce depinde viitorul pozitiv al Americii? Viitorul pozitiv al Americii depinde numai de întărirea structurii sale sociale, astfel încât oamenii să fie în dezacord și să-și mențină diferențele, permițând în același timp ca bunăstarea familiei americane să prevaleze asupra feudelor lor. Iar unitatea ar trebui să fie elementul central, în jurul căruia alte agende să graviteze.
Dimpotrivă, o atmosferă socială rece și ostilă subjugă fiecare grup de interese, cerințele lor egoiste și le blochează intrarea în căutarea libertății, fericirii și a unei vieți prospere și pașnice, pentru toți. Iar acest scop înalt poate fi atins numai atunci când interesul comun este împlinit de fiecare parte interesată.
Așa cum a scris cel mai important cabalist Yehuda Ashlag, „dacă toate națiunile lumii acceptă ca niciun om să nu aibă grija lui, însuși, ci numai pentru ceilalţi, războiul va înceta să existe” („Scrierile ultimei generații”).

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed