A cunoaște Creatorul

Întrebare: Ascultând lecțiile tale pe Internet am observat fraza “cunoașterea Creatorului de către creatură”. În esență, însăși procesul de învățare necesită de la noi o cantitate mare de timp zilnic, atenție și incorporare.

Pe de-o parte, așa cum am înțeles-o, noi ajungem să cunoaștem Creatorul prin creatură, de ex. prin acțiuni active în viețile noastre și pe de altă parte noi trebuie să ne deconectăm de această viață. Cum să unim acest nod?

Răspuns: În fapt, noi putem să facem orice vrem în viețile noastre numai dacă nu facem rău altor oameni deoarece asta cu siguranță ne va opri să revelăm Creatorul. Dar dacă noi trăim și muncim normal, avem tot ceea ce are de obicei o persoană, dar în același timp în mod sistematic să devotăm timp studiului dobândirii Creatorului, adică să devotăm, să zicem, două sau trei ore pe zi pentru asta, asta este suficient pentru a începe să simțim sfera care ne controlează, care este în afara lumii noastre și să începem să intrăm în contact, să deschidem și să intrăm într-un dialog interior în două direcții cu ea. Așa că progresați până când începeți să simțiți aceste stări ca absolut reale.

Asta în niciun caz nu este o evadare într-un fel de spațiu, nici meditație ci pur și simplu o pregătire sistematică pentru a-ți extinde senzațiile și pentru a mări sensibilitatea senzorului tău interior.

Întrebare: Ar trebui imediat să aplic senzațiile mele noi, cunoașterea nouă și percepția nouă față de lume în viața mea?

Răspuns: Asta nu te obligă să faci nimic. Ceea ce se va întâmplă cu tine va fi realizat doar prin alegerea ta, prin dorința ta, gradual. Tu vei putea să folosești asta pentru dobândirea realității adevărate în care exiști.

Vei simți forțele care te controlează, cum ele îți schimbă dorințele și te mișcă din interior. Vei deveni absolut conștient de “mâna” care este în interiorul tău, ca într-o păpușă care este condusă de un păpușar. Ea te mișcă și te controlează și în răspuns la această senzație tu iei decizia dacă să te supui ei sau nu, să mergi cu ea la unison sau nu.

Aici apare liberul arbitru. Într-un asemenea fel tu începi să lucrezi fie cu forța superioară care te guvernează sau împotriva ei. În general, aici începe combinația dintre tine și Creator.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 5/24/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: