A deveni oaspeți recunoscători

Studiem că nu există altă muncă, decât să ajungem la conexiune. Dar nu noi creăm conexiunea, aceasta este o concepție generală amară ce corupe drumul nostru și prelungește exilul.

Ar trebui să dorim să ne conectăm și să atribuim această conexiune la un factor extern, forța superioară. Nu ne vom corecta, ci vom descoperi necesitatea sa. Nevoia pentru conexiune provine din dorința noastră de a evita suferințele și dorința de a aduce mulțumire sursei de Lumină care ajunge la noi. Este un drum destul de lung, pe o scară de niveluri spirituale pe care trebuie să le urcăm în înțelegerea noastră și conștiința noastră, în conexiunea cu sursa de Lumină.

Prin urmare, în primul rând trebuie să oprim gândul că noi suntem cei care stabilim această conexiune. ”Să ne conectăm” înseamnă ”ne vom conecta la sursa forței superioare, la forța superioară de dăruire care ne leagă”. Tot ce avem de făcut este de a ridica MAN (apele feminine) care, pe de o parte, este o cerere și o rugăciune pentru descoperirea și ridicarea unui deficit. Pe de altă parte, aceasta este hrana pe care o consumăm în timpul celor patruzeci de ani de rătăcire în deșert.

Asta înseamnă că noi nu trebuie să facem ceva, doar să ridicăm MAN, deplina recunoaștere a dependenței noastre de forța superioară. Trebuie să invocăm lipsa corectă în inimile noastre și să încercăm să le unim într-o singură inimă care dorește să fie conectată. Apoi, ne vom întoarce spre gazdă cu cererea de a ne uni pentru a-I aduce plăcere Lui și a deveni oaspeți recunoscători.

Din pregătirea Lecției zilnice de Cabala, 03.07.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: