A deveni un Kli care dezvăluie Lumina Superioară

Fiecare viitor congres devine următorul nivel după congresul precedent. Dar, congresul de la Sankt Petersburg a fost unic.

Oamenii vin şi se adună aici, sunt cei care s-au pregătit intens în timpul verii: este grupul de la Soci. Tot restul li s-au alăturat, toţi cei care studiază cu noi. În general, cei mai buni reprezentanţi ai tuturor grupurilor se întâlnesc aici.

Deci, gândindu-ne la munca ce a fost făcută, sper ca să putem să ne regrupăm şi să realizăm o astfel de stare, încât conexiunea noastră să fie egală primei faze a Luminii şi, de aici, o descoperim în noi. În esenţă, nu există Lumină. Ceea ce numim Lumină este o caracteristică reciprocă de dăruire şi de iubire pe care o descoperim între noi la primul nivel cel mai minim.

Baal HaSulam foloseşte exemplul curentului electric. Nu ştim ce este, dar vedem manifestarea sa în căldura firului unei lămpi, unde funcţionează anumite sisteme, activitatea aparatelor, motoarelor şi aşa mai departe. Asta înseamnă că vorbim mereu de rezultat, de descoperirea unei forţe care munceşte, dar pe care nu o înţelegem.

Este acelaşi lucru aici. Atunci când ne dorim mult să descoperim forţa unică a naturii, atunci ea este descoperită. Ea există, dar este intangibilă pentru noi. Şi, pentru a o simţi, trebuie să-i permitem să acţioneze undeva, să fie descoperită în ceva. Este exact ca un curent electric; cât timp nu se aplică la ceva, nu ştim dacă există sau nu.

În conformitate cu acelaşi principiu, munca se face cu energia generală cea mai mare, care cuprinde în ea toate celelalte tipuri de energie pe care le numim “Lumină”. Trebuie să facem din noi un dispozitiv care dezvăluie această Lumină care o face să se mişte şi devenim un Kli, un mijloc, un mecanism, un loc în care Lumina se va descoperi.

Pentru a face asta, trebuie să ne conectăm între noi, să ne adaptăm în permanenţă la caracteristica Luminii. Din momentul în care starea noastră, eforturile noastre, unitatea dintre noi, atinge o asemănare minimă cu Lumina, va începe atunci să fie descoperită.

Din congresul de la Sankt Petersburg, Lecţia de pregătire 2, 18.09.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: