Abraham—Marele reformator

740.02Întrebare: Cine l-a învățat pe Avraam? De ce a devenit un om atât de înțelept?

Răspuns:  Abraham este al douăzecilea din rândul discipolilor începând de la Adam. Adam a trăit acum 5.781 de ani și a transmis metoda spirituală prin discipolii săi de-a lungul a douăzeci de generații până când a ajuns la Avraam.

Nu era nimic special la Avraam în afară de faptul că s-a trezit într-o stare în care întregul popor babilonian, care era format din diferite triburi, a simțit brusc o explozie de egoism, iar oamenii se urau reciproc.

Apoi, Abraham a început să cerceteze acest fenomen și a ajuns la concluzia că se datora unei creșteri accentuate a egoismului și că trebuie făcut ceva în acest sens. El a dezvăluit metoda de corectare, unde este necesar să se construiască un sistem de conexiuni deasupra egoismului. El a început să-i cheme pe toți babilonienii la aceasta.

Întrucât era un mare preot, unii dintre babilonieni l-au ascultat și l-au urmat. Mai târziu, el i-a dus din Babilon în țara lui Israel, dar majoritatea oamenilor au rămas acolo și mai târziu s-au împrăștiat prin lume.

Avraam a fost un mare reformator. El a adunat un grup, care a încercat să dezvăluie forța unică a naturii în conexiunea dintre ei, iar cei în care această nevoie nu s-a dezvoltat, au rămas în Babilon.

Din emisiunea de oe KabTV “Ȋntreaba un Cabalistdin 20.03.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: