Adevărata istorie a lumii

437Istoria lumii poate fi privită fie ca fiind pământească, fie ca una care se desfășoară în dorinţa noastră egoistă în creștere.

O văd în fața mea pe un ecran sferic profund, tridimensional, numit această lume. În ea și în jurul meu, mă uit la cinema, care este în direct și particip la ea. Dar de fapt este în interiorul meu, în dorința mea.

Întreaga noastră lume sunt dorințele mele, proiecția mea, o văd doar din exterior și nu din interiorul meu. Nu contează dacă este afară sau înăuntru, dar toate acestea sunt eu.

Totuși, eroarea percepţiei mele trebuie lăsată deoparte pentru că împart întreg universul în mine și în afara mea, pentru că până acum așa percepe egoismul meu această imagine. Și când îmi îndepărtez egoul, voi descoperi că toate acestea sunt doar „ego-ul” meu și voi simți totul în interiorul meu și nu în afara mea.

Vorbim despre egoism, care s-a dezvoltat de la Big Bang la natura minerală, vegetală și animală.

Natura umană s-a manifestat se presupune, din anii 50.000 î.Hr., iar până în 5.000 î.Hr. s-a dezvoltat o societate comunală primitivă, în care toți erau egali și toți aveau aceleași posesiuni.

În primul rând, s-au dezvoltat dorințele care au funcționat la un nivel mineral, iar în secolul al V-lea d.Hr. au apărut dorințele de bogăție. Această perioadă a fost marcată de o dezvoltare foarte rapidă a umanității, apariția primelor tehnologii etc.

Din secolul al V-lea î.Hr. până în secolul al XV-lea d.Hr., până la sfârșitul Evului Mediu, a existat o perioadă de luptă pentru putere. Și odată cu Renașterea, mari descoperiri, tiparul și alte realizări, a început perioada de dezvoltare a științelor, epoca iluminismului, care a durat până la sfârșitul secolului al XX-lea.

Actualul secol al XXI-lea și mai departe este deja o perioadă complet nouă, care depășește limitele naturii la un nivel superior – nivelul de similitudine cu Creatorul. Cu toate acestea, nu ne putem descurca. Pentru prima dată în istoria noastră, suntem complet ignoranți la ceea ce ni se întâmplă.

Există multe opinii și teorii diferite. Ne dăm seama că niciuna dintre ele nu ne spune nimic. Dar prin dezvoltarea naturii putem ghici că ea cere de la noi integritate, unitate și realizarea principiului biblic „iubiți-vă aproapele”.

Din KabTV “Am primit un apel. Adevărata istorie a lumii” 1/21/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: