Al doilea nivel al realității

229Ca ființe create, existăm simultan în două lumi. Așa-numita lume inferioară este lumea pe care o simțim acum conform naturii noastre inițiale, cu care ne-am născut și în care ne dezvoltăm. Dar cabaliştii ne spun că există şi lumea superioară către care trebuie să ne ridicăm.

Diferența dintre aceste două lumi vine din diferența dintre două forțe ale naturii: forța care ne separă unul de celălalt și forța care ne apropie. Este ca un plus și un minus, doar că există la gradul uman. Cu cât ne apropiem unul de celălalt, prin anularea egoismului care ne separă, cu atât devenim mai asemănători cu forța superioară, forța Creatorului, forța care atrage și unește, ceea ce înseamnă că putem trece de la simțirea acestei lumi la simțirea lumii superioare.

Până acum suntem în strânsoarea dorinței de a primi plăcere, care obligă pe fiecare să acționeze doar în beneficiul său personal. Trebuie să ajungem la conexiune prin anularea egoismului nostru și conectarea deasupra lui ca un singur om cu o singură inimă. Acesta este nivelul la care există Creatorul – singura forță care controlează întregul univers.

Doar aceste două niveluri există în natură: nivelul egoist și cel altruist, nivelul urii și nivelul iubirii. Suntem în stadiul final al dezvoltării noastre egoiste și treptat începem să învățăm că aparent există un alt nivel în care existăm ca umanitate unită.

Fie într-un mod bun, fie prin forță, va trebui să facem cunoștință cu acest al doilea nivel al realității și să urcăm până la el. Există două posibilități pentru aceasta: o cale bună sau una grea.

Drumul rău este un drum al suferinței sub lovituri pe care le-am simțit deja o dată în trecut și cărora încă mai trebuie să le facem față în viitor. Calea bună este o cale a luminii, o forță care conectează, care ne aduce mai aproape și care ne învață cum să fim la nivelul cel mai înalt al existenței.

Înțelepciunea Cabala vorbește despre această cale, despre cum să ne ridicăm de la nivelul nostru, de la nivelul de separare și confruntare, la nivelul unificării. Cabala vorbește despre asta de mii de ani. Va trebui să studiem această metodologie și să o implementăm în relația dintre noi și între toți locuitorii acestei lumi.

Toate cărțile cabaliste scriu despre asta. Aceste două forțe există în natură și totul depinde de modul în care le folosim.

Din Convenția din Turcia 2022, „Condițiile de conectare în grup”, Lecția 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: