«Aminteşte-ţi de ziua de Sabat »

Biblia, Exodul, Jethro, 20, 8-11: Aminteşte-ţi de ziua de Sabat ca să o sfinţeşti: Şase zile vei munci şi vei face toate reburile tale; dar a şaptea zi este Sabatul pentru Domnul, Dumnezeul tău; nu vei efectua nicio muncă, tu, fiul tău, fiica ta, robul şi roaba ta, vitele tale, străinul care este în interiorul zidurilor tale. Căci în şase zile Domnul a făcut cerul, pământul, marea şi tot ce e în ele, şi S-a odihnit în a şaptea zi; de aceea a binecuvântat Domnul ziua de Sabat şi a sfinţit-o.

O persoană care vrea să avanseze spre spiritualitate trebuie să păstreze această stare, deoarece Tora nu vorbeşte de zile corporale, ci spirituale. De fapt, noi trebuie să ne corectăm în forma specială spirituală numită  Zeir Anpin. Ea este compusă din şase părţi şi numim replica sa, şase zile ale săptămânii.

Nu este vorba de munca într-o uzină sau birou, nu este, deloc, considerată o muncă. În curând, nu vom mai lucra fizic, munca noastră va fi, efectiv, de a atinge nivelurile spirituale. Aceasta înseamnă că prima zi de muncă voi evoca prima Sefira, Hesed. A doua zi, voi evoca a doua Sefira, şi aşa mai departe. Nu sunt zile corporale, nici 24 de ore ale zilei, şi nici rotaţia Pământului în jurul axei sale.

Lucrând cu mine, corectez dorinţa mea generală: o clasez conform celor şapte părţi şi o corectez în mod corespunzător, pentru a lua forma Hesed, Gevura, Tifferet, Netzah, Hod şi Yesod. Nu corectez a şaptea parte a dorinţei mele.

Toate dorinţele mele care sunt corectate în timpul celor şase zile sunt acumulate şi mă umple la al şaptelea nivel numit Malchut. Acest nivel nu face parte din cele şase zile ale muncii mele de corectare, este un fel de cadou de Sus, un plus faţă de cele şase zile.

Ar trebui să spunem că împărţirea în şapte zile nu există deloc în lumea noastră, din punct de vedere astrologic. Există o lună, un an, rotaţia lunii, rotaţia pământului, rotaţia soarelui, şi nu există niciun lucru precum săptămâna. Un tur complet al pământului în jurul axei sale este “o zi”. “O lună” este rotaţia lunii în jurul pământului şi “un an” este rotaţia pământului în jurul soarelui, etc.

În plus, există sărbători numite „o lună nouă”, „un nou an” şi aşa mai departe. Celebrarea unei luni noi, adică începutul lunii, este clar, există o lună nouă, când pământul nu o ascunde complet, dar îi permite să se dezvăluie progresiv. Luna pare că se dezvoltă progresiv şi este un semn astronomic. Priviţi cerul, vedeţi şi puteţi măsura totul în funcţie de asta. Dacă locuiţi în Ierusalim, măsuraţi în raport cu Ierusalim, etc., în funcţie de longitudinea voastră.

Dar o săptămână este doar un concept spiritual. Nu a fost utilizat pentru a-l păstra, nimeni nu l-a sărbătorit. De fapt, originea se găseşte în grupul lui Avraam, membrii acestuia au început să se îndrepte spre forţele spirituale în acest mod. Aceasta nu este numai în Ierusalim. Ea este celebrată pe întreaga longitudine unde vă aflaţi. Dacă celebrez Sabatul în Ierusalim acum, prietenul meu din Mexic nu îl sărbătoreşte şi, pentru el, este încă o zi de muncă. Adică, acest semn nu există în lumea noastră.

Ce înseamnă asta ? Dacă o persoană realizează o muncă spirituală şi corectează şase părţi în ea, şase Sefirot a sufletului său – Hesed, Gevura, Tifferet, Netzah, Hod şi Yesod – ea a atins o stare în care ele se conectează toate, deoarece Yesod este partea de conectare (piesa de legătură). Toate acestea intră în a şaptea zi a săptămânii, Malchut.

Această stare spirituală nu are nimic cu zilele săptămânii din calendar. Poate dura un moment sau zece minute, nu este nicio diferenţă, deoarece timpul nu are importanţă. În acea zi, ceea ce înseamnă în această stare spirituală, o persoană nu trebuie să facă nimic, deoarece ea trebuie să primească rezultatul a ceea ce numim săptămâna de lucru, a celor şase etape de corecţie, în interiorul ei.

Ca urmare, alternând pe cele şase părţi de corecţie cu a şaptea parte şi conexiunea lor, o persoană ajunge la sfârşitul corecţiei, atunci când sufletul ei este complet corectat.

Din programul kab.tv, “Misterele carţii eterne”, 25.02.2013

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed