“Amintiți-vă de trecut pentru a vă proteja viitorul” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinAmintiți-vă de trecut pentru a vă proteja viitorul

În urmă cu o săptămână, Fundația Familiei Ruderman a publicat un raport care examinează antisemitismul de astăzi în SUA. Potrivit raportului, „Nouăzeci și trei la sută dintre evreii americani sunt preocupați de nivelurile actuale de antisemitism din Statele Unite, aproape jumătate dintre evreii americani (42%) experimentând antisemitism fie direct, fie prin intermediul familiei și prietenilor, numai în ultimii cinci ani.” Se pare că evreii americani, care credeau că„Asta nu se va întâmpla niciodată în America” se confruntă cu aceeași veche ură pe care a experimentat-o ​​fiecare comunitate evreiască din diaspora, de la ruinarea Templului cu aproape douăzeci de secole în urmă.

Niciun efort online sau offline de a reduce expresiile de antisemitism nu va ajuta. Antisemitismul va exista atât timp cât va exista rădăcina lui. Va continua să crească până când motorul său, motivul principal al existenței sale, va fi dezrădăcinat. Și numai noi evreii îl putem smulge, pentru că rădăcina există în noi.

În urmă cu câteva luni, Oren Jacobson, cofondatorul Proiectului Shema, care ajută studenții, liderii, organizațiile și aliații evrei să exploreze conversațiile dificile din jurul Israelului și antisemitismului, a publicat un articol de opinie despre Agenția Telegrafică Evreiască (JTA). În rubrică el enumeră câteva dintre acuzațiile pe care antisemiții le folosesc drept pretexte pentru a urîevreii. „Evreii sunt atacați pentru că se presupune că controlează lumea (guverne, bănci, mass-media)”, a scris el, „pentru că sunt neloiali țărilor noastre natale, pentru că l-au ucis pe Isus, pentru că au inventat Holocaustul, pentru că sunt lacomi, pentru că subminează rasa albă și destabilizarea oamenilor de culoare (printre altele).

Am fost acuzați de ciumă, foamete, dificultăți economice și război. Orice problemă majoră are o societate, evreii au fost învinuiți pentru aceasta. Cu alte cuvinte, așa cum a declarat odată generalul în retragere William Boykin: „Evreii sunt problema; evreii sunt cauza tuturor problemelor din lume”.

Raportul Ruderman a fost lansat pe 20 ianuarie, la 80 de ani de la Conferința de la Wannsee, când naziștii au conceput „soluția finală la problema evreiască”. O săptămână mai târziu, pe 27 ianuarie, care este astăzi, este Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului. Există și alte zile memoriale în jurul Holocaustului, dar niciuna dintre ele nu ne va proteja de următoarea tragedie. Dacă vrem să evităm un alt motiv pentru a stabili și mai multe zile memoriale, trebuie să recunoaștem că cheia rezolvării problemei este în noi și să fim proactivi în ceea ce privește rezolvarea acesteia.

Cheia pentru rezolvarea antisemitismului constă în eliminarea diviziunilor noastre interne. De-a lungul istoriei, ura noastră nefondată, ura care ne-a costat pierderea suveranității în Țara lui Israel, ne-a provocat și toate persecuțiile și exterminările pe care le-am experimentat de atunci. Pentru noi, „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” nu este un slogan gol; este o poruncă pe care trebuie să o respectăm dacă vrem pace și liniște în lume. Lumea ne acceptă doar atunci când ne acceptăm unii pe alții. Dacă ne urâm unii pe alții, lumea ne urăște în schimbul urii noastre unii față de alții. Acest lucru poate părea contraintuitiv, dar este totuși adevărat.

În 1929, dr. Kurt Fleischer, liderul liberalilor în Adunarea Comunităţii Evreieşti de la Berlin, a simţit de ce germanii deveneau din ce în ce mai antisemiţi. El a declarat: „Antisemitismul este flagelul pe care ni l-a trimis Dumnezeu pentru a ne aduce împreună și a ne uni”. Din păcate, conștientizarea legăturii dintre antisemitism și dezbinarea internă nu a pătruns suficient de adânc, iar rezultatul a fost catastrofal. De data aceasta trebuie să lăsăm mesajul să pătrundă astfel încât generația noastră să nu sufere consecințele urii noastre unul față de celălalt.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: