„Amintiți-vă de ziua Sabatului pentru a o sfinți”

560Întrebare: A patra poruncă este: „Amintiți-vă de ziua Sabatului pentru a o sfinți”.

De ce este necesar ca omul să observe o anumită zi, să se odihnească în această zi și de ce este atât de important pentru Creator?

Răspuns: Este important, deoarece există un ciclu: in fiecare a șaptea zi este o pauză, ca și cum s-ar opri întregul univers și ar incepe din nou. Aceasta se numește „o săptămână”.

Comentariu: Ai spus că lucrarea omului are loc pe parcursul a șase zile care simbolizează cei șase Sefirot din Zeir Anpin. Să presupunem că întreaga noastră lucrare este să ne conectăm cu ceilalți. Timp de șase zile, omul pare să lucreze singur, dar trebuie să înțeleagă că, chiar dacă lucrează în a șaptea zi, nu îi va aduce niciun beneficiu. Creatorul trebuie să finalizeze lucrarea pentru el.

Răspunsul meu: Nu este vorba despre munca noastră de zi cu zi.

Este scris că Creatorul a lucrat timp de șase zile și s-a odihnit în ziua a șaptea. Aceasta înseamnă că ar trebui să lucrăm șase zile și să ne odihnim în a șaptea zi. Dar asta nu înseamnă să lucrezi ca si Creatorul.

Opera sa este creația. Este Hesed, Gevura, Tifferet, Netzach, Hod, Yesod – șase direcții.

Și munca noastră este să ne modificăm un pic în conformitate cu aceste șase categorii. Când o terminăm, ajungem la ultima. Dar ultima categorie este realizată în noi de la sine. Prin urmare, nu este nimic de făcut aici, ci doar să nu amesteci.

Dacă ai atras corect cele șase forțe asupra ta, atunci cea de-a șaptea forță, Șabat, din cuvântul „Shvita” (o pauză în timpul lucrului), face toată lucrarea în sine tocmai pentru că nu interferați cu acțiunile Creatorului. Ați primit de la Creator tot ce este posibil în cele șase etape, așa-numitele „șase zile”, care sunt unite în voi, iar apoi în a șaptea zi, le primiți rezultatul.

Întrebare: Deci, vorbim despre lucrarea spirituală internă? Când trec aceste șase grade, următorul începe automat. Înseamnă că, chiar dacă aș vrea, nu aș putea lucra?

Răspuns: Nu, absolut nu. Aceasta este lucrarea luminii. Al șaptelea grad este suma, rezultatul ultimelor șase grade. Trebuie doar să permitem realizarea acestuia.

Întrebare: Înseamnă că dacă o persoană s-a conectat cu o altă persoană prin eforturile sale, atunci mândria apare în el. Nu aceasta este legătura despre care vorbim. Trebuie să facem un efort și apoi să lăsăm lucrarea pe seama Creatorului?

Răspuns: Întotdeauna! Pentru că oricum nu o vei putea termina singur.

Din emisiunea de pe KabTV „Stările spirituale” 26.12.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: