Analiza mentală și analiza senzorială

565.01Întrebare: Am putea spune că analiza adevărat-fals este conștientă și dulce-amar nu?

Răspuns: Da, analiza dulce-amar este naturală, inconștientă, în timp ce analiza adevărat-fals depinde de dezvoltarea mea.

Întrebare: Mi-o poate impune societatea?

Răspuns: Mii de motive pot influența acest lucru. Analiza mentală poate fi afectată de multe mijloace. Și este foarte dificil să influențezi sentimentele, deoarece acestea sunt fizice. Este posibil, desigur, dar este un proces lung, precum o persoană care se obișnuiește cu unele gusturi, mirosuri sau vederi.

Ea pare că intră într-o mentalitate diferită. Să presupunem că, atunci când ne mutăm într-o altă țară, nu putem fi de acord cu lucrurile de acolo, ci ne obișnuim treptat cu ele și ele intră în natura noastră.

Începem să simțim: acest lucru este plăcut, acest lucru este neplăcut; acest lucru este dulce, este amar și toate acestea se întâmplă deoarece corpul se obișnuiește cu el. La fel cum animalele de companie se obișnuiesc cu ceea ce le învățăm noi.

Adică, există două tipuri de analize în noi și singura întrebare este cum le putem împăca între ele. Cel mai important lucru este să înveți o persoană să încerce să-și dezvolte analiza mentală și rațională tot timpul, astfel încât să o exploreze pe cea senzorială și să înțeleagă dacă ceva este cu adevărat bun sau nu. La urma urmei, ceea ce fac poate fi dulce dar dăunător, și poate fi amar dar util.

Comentariu: Să spunem că îmi spuneți acum că, pentru a-l dezvălui pe Creator, trebuie să mă conectez cu prietenii mei din grup. Contemplez că dezvăluirea Creatorului este o senzație plăcută pentru mine, dar unirea cu prietenii este una amară.

Răspunsul meu: Să dezvălui Creatorul pentru mine acum este foarte amar. Este un sentiment de iubire absolută, conexiune absolută, preocupare absolută pentru ceilalți. Creatorul se ascunde de noi tocmai pentru că altfel l-am fi împins cu mâinile și picioarele și nici nu ne-am fi gândit vreodată să ne atașăm de El. Prin urmare, este mai bine atunci când El este ascuns.

KabTV “Stări Spirituale” 22.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: